Sorra dőlnek a legendás kosaras aukciós rekordjai.

Rekordáron, 1,38 millió dollárért (409 millió forintért) kelt el egy szombati aukción Michael Jordan meze, amelyet a legendás kosárlabdázó még NBA-s szereplése előtt, észak-karolinai egyetemi csapatában viselt.

Az együttes a játékos hathatós közreműködésének köszönhetően nyerte meg az 1982/83-as bajnokságot, Jordan pedig kiérdemelte az év játékosa címet.

A Heritage Auctions árveréséről beszámolva a USA Today kiemelte, hogy ezzel megdőlt egy korábbi csúcs, amelyet szintén az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság egykori legnagyobb alakja tartott:

az 1986/87-es, már profi szezonjában hordott mezéért tavaly októberben 480 ezer dollárt adott a nyertes licitáló. Azaz majdnem háromszorosan vertek rá a mostani árverésen.

Egyébként még februárban szintén rekordáron, 1,44 millió dollárért (428,5 millió forintért) kelt el egy aukción az amerikai kosaras egyik játékoskártyája, amelyből összesen 23 darab készült.

Giphy

Ahogy az MTI is írja, az 58 éves Jordan pályafutása szinte példátlan a sport történetében: kétszeres olimpiai aranyérmes (1984, 1992), az NBA-ben a Chicago Bullsszal hatszor nyert bajnoki címet. Tizennégy profi idénye alatt játszott a Washington Wizards csapatában is, innen vonult vissza 2003-ban. Karrierje során ötször választották meg az NBA legértékesebb játékosának, tízszer volt a liga gólkirálya, s 14 alkalommal lépett fel All Star-meccseken. Mérkőzésenként átlagosan 30,1 pontot gyűjtött, 6,2 lepattanót szerzett és 5,3 gólpasszt adott. Jelenleg a Charlotte Hornets tulajdonosa.


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk