Amikor lejár a nap, jó éjszakát kíván és arra buzdít minket is, hogy menjünk aludni.


Az internet lényege, hogy minden minden a nap bármely pontján bárhonnan hozzáférhető. Gyakorlatilag a streaming sikere is abban rejlik a klasszikus televíziózással szemben, hogy magunknak oszthatjuk be, mit mikor nézünk, amellett, hogy karnyújtásnyira elérhető.

Létezik viszont egy weboldal, a nightnight.みんな, aminek az a lényege, hogy éjszaka szimplán elmegy aludni és arra buzdítja a látogatóit is, hogy szintén feküdjenek le. A lényege a saját megfogalmazása szerint, hogy a rendes alvástól mi is jobban működünk és szükségünk van pihenésre.

Egyúttal kódokat is biztosít, illetve elmagyarázza, hogyan tudjuk a saját weboldalunkon is elérni, hogy éjszakánként aludni menjen és erre buzdítson mindenki mást. Vagyis egy olyan internetre törekszik, ami éjszaka pont úgy zár, mint a boltok.

Nem tudni, hogy ez miért jó, hisz napjainkban sokan nem a klasszikus reggeli kezdéses, nyolc órás foglalkoztatásban dolgoznak, nekik valószínűleg másként szerveződik némelyik napjuk, amik nem feltétlenül zárják ki, hogy közben elegendő időt aludjanak. Így viszont elérhetetlenné válik egy weboldal tartalma számukra pont akkor, amikor éppen tudnák azt böngészni.

(Forrás: Boing Boing)


Friss

Így változtassunk testképünkön még ezen a nyáron

Testképünkre negatív hatással lehetett a pandémia időszaka, mivel nőtt a szorongásszintünk. Hogyan tehetnénk egészségesebbé?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Földnek is van pulzusa, az oka azonban ismeretlen

Rendszeresen „megdobban" a bolygó.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
YouTube / NewsHour4u

Szakértők sem tudják mit rejthet a Jemenben található pokol kútjának mélye

A Jemen sivatagában található óriási lyuk 30 méter széles és 100-250 méter mély is lehet akár. A helyi néphit szerint a démonok börtöneként hozták létre, ezt az állítást pedig a mélyéből felszálló bűzös szagok is alátámasztják.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk