Amikor lejár a nap, jó éjszakát kíván és arra buzdít minket is, hogy menjünk aludni.


Az internet lényege, hogy minden minden a nap bármely pontján bárhonnan hozzáférhető. Gyakorlatilag a streaming sikere is abban rejlik a klasszikus televíziózással szemben, hogy magunknak oszthatjuk be, mit mikor nézünk, amellett, hogy karnyújtásnyira elérhető.

Létezik viszont egy weboldal, a nightnight.みんな, aminek az a lényege, hogy éjszaka szimplán elmegy aludni és arra buzdítja a látogatóit is, hogy szintén feküdjenek le. A lényege a saját megfogalmazása szerint, hogy a rendes alvástól mi is jobban működünk és szükségünk van pihenésre.

Egyúttal kódokat is biztosít, illetve elmagyarázza, hogyan tudjuk a saját weboldalunkon is elérni, hogy éjszakánként aludni menjen és erre buzdítson mindenki mást. Vagyis egy olyan internetre törekszik, ami éjszaka pont úgy zár, mint a boltok.

Nem tudni, hogy ez miért jó, hisz napjainkban sokan nem a klasszikus reggeli kezdéses, nyolc órás foglalkoztatásban dolgoznak, nekik valószínűleg másként szerveződik némelyik napjuk, amik nem feltétlenül zárják ki, hogy közben elegendő időt aludjanak. Így viszont elérhetetlenné válik egy weboldal tartalma számukra pont akkor, amikor éppen tudnák azt böngészni.

(Forrás: Boing Boing)


Friss

Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.18.

Péntek reggel Alice Walker gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy egy igazi barát mindig elfogadja véleményünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gattuso 22 nap után felmondott a Fiorentinánál

Jó eséllyel az egyik legrövidebb edzői karrier egy csapatnál valaha.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Szingapúrban piacra dobták a laborban tenyésztett húst

A Good Meat márkanévvel ellátott tenyésztett hús megtalálható már az éttermi kínálatban.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk