A gyerekek védelme mellett egy jól kigondolt stratégia is rejlik az új közösségi média fejlesztésében.
.

Bár hivatalosan az Instagramra csak azok a felhasználók regisztrálhatnak, akik már betöltötték a 13. életévüket, ezt mégis bárki megkerülheti, aki fiatalabb ennél. Az USA törvényei szerint azonban egyetlen 13 év alatti gyerek sem lehetne a platformon. Ezt a problémát igyekezne kiküszöbölni a Facebook, hogy a jogszabályoknak is megfeleljen, de mégse maradjon le a fiatal korosztályról sem: gyerekeknek készült Instagrammal rukkolnának elő.

Állítólag Vishal Shah, az Instagram egyik alelnöke tájékoztatta a dolgozókat, hogy kezdetét veszi egy új, gyerekbarát közösségi felület fejlesztése, ami az Instagramhoz hasonlítana. Mindezt Adam Mosseri, a képmegosztó vezetője és a Facebook alelnöke, Pavni Diwanji felügyelné.

A tervek szerint hasonló elképzelésen alakulna a fejlesztés, mint a Google Youtube-Kids, amelyben maga Pavni Diwanji is részt vett .

A Facebook szeretné egy helyre terelni azokat a felhasználókat, akik regisztrálnának az Instagramra, de még nem elég idősek ehhez. A BuzzFeed News cikkéből kiderül, hogy Shah két dologra koncentrálna az új szolgáltatásnál: a gyerekek adatinak védelmére, illetve a 13 éven aluliak igényeire szabva startolna az oldal.

Az Instagram a napokban jelentette be azt is, hogy igyekszik jobban odafigyelni a fiatalokra, mivel tisztában vannak vele, hogy a felhasználók nem a valósággal megegyező adatokat adnak meg a regisztráció során. Azzal orvosolják a problémát, hogy a felnőtt felhasználók nem tudnak üzenni azoknak, akiket nem követnek. Mindezt a mesterséges intelligencia ellenőrzi: hiába hazudja azt magáról egy gyerek, hogy 16 éves, a feltöltött képei alapján az MI elviekben kiszűri, ha a felhasználó még nem múlt el 13.

Az új, gyerekeknek szánt Instagrammal pedig a Facebook nem csupán az esetleges büntetéseket úszná meg és terelné át a fiatalokat az új platformra, de már a „kezdetektől" bevonná őket a közösségi média világába, ahová később csatlakozhatnak majd.


Friss

Készíts te is házilag limonádét!

A limonádé a nyár egyik legkedveltebb itala. Nagy szükségünk van rá, főleg ebben a hőségben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk