Ha nem tudunk magunktól elhagyni egy értelmetlennek gondolt videóhívást, most segítő kezet kaptunk a távozásra.

A karanténidőszak óta sok ember számára vált mindennapossá, hogy az irodai munka helyett otthonról dolgozik, ami elsőre kényelmesnek is tűnhet, de számos hátulütője lehet. Például, akik az otthoni íróasztal előtt tartják a kapcsolatot a kollégáikkal vagy partnereikkel, azoknak jóval korlátozottabb lehetőségük van arra, hogy felálljanak az íróasztaltól átmozgatni magukat – nem beszélve a munka utáni családi, baráti hívásokról.

Nem is meglepő, hogy egy friss kutatás kimutatta, hogy az otthonról dolgozó és videóhívásokkal kapcsolatot tartó alkalmazottak kimerültebbek, mint azok, akik irodában vagy más munkahelyen látják el a feladataikat. A Zoom-fáradtságról mi is beszámoltunk részletesen.

Ráadásul rengeteg meetinget érezhetünk feleslegesnek, amin ha nem vennénk részt, valószínűleg akkor sem dőlne össze a világ. Mégsem elegáns megoldás fogni magunkat, és egyszerűen kilépni a beszélgetésből; de ha elmegy az internetünk vagy éppen a gyerek sír, akkor már egészen más a helyzet.

Ezeket a lehetőségeket aknázza ki kissé sunyi módon a The Verge által észrevett oldal, a Zoom Escaper. Aki mindenképp szeretne valamilyen mondvacsinált indokkal lelépni a meetingjéről, azok megtalálták a tökéletes eszközt: a kutyaugatástól kezdve az építkezésen át, egészen a szakadozó internetig találhatunk magunknak kibúvót.

Mindezt Sam Lavigne fejlesztette, aki egy magyarázó videót is feltöltött, hogy teljes legyen a „siker". Egyedül a VB-Cable nevű szoftvert kell letölteni a használatához, ami a engedélyezi, hogy a weboldal hozzáférjen a számítógép mikrofonjához, és a hang kimeneti oldala a VB-Cable legyen, amivel a Zoom Escaper kreált hangjait keverhetjük a beszélgetésekbe. A VB-Cable útmutatója itt érhető el.

Akik ezt a megoldást használnák, hogy ellógjanak, azoknak erősen ajánljuk, hogy először teszteljék le az ismerősökkel az eszközt, mivel sok hangeffekt nem a legélethűbb hatást kelti egy zárt lakásban – pláne, ha nincs gyerekünk, de mégis a babasírós hangot választjuk.


Friss

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy óriási fényes spirált figyeltek meg a Csendes-óceán felett

A jelenség még június 18-án jelent meg, az eseményről pedig több felvétel is készült.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk