A Netflix logója egy tv-n.

Az új szolgáltatás két Stranger Things-mobiljátékot is tartalmaz.


Amióta bejelentették, hogy a cég játéktartalmakat keres a milliárdos streaming platformjához, csak idő kérdése volt, hogy mikor lehet majd ténylegesen játszani a Netflix alkalmazásban.

A felhasználók öt játék közül választhatnak majd: a Stranger Things: 1984, a Stranger Things 3: The Game, a Shooting Hoops, a Card Blast és a Teeter Up is elérhető lesz.

A felhasználók a Google Play áruházból tölthetik le a játékokat, a használathoz azonban Netflix-előfizetés szükséges. Ezen kívül a cég elkezdte a játékok bevezetését magába az alkalmazásba is. A mobilkészüléken a Netflix-játékok saját, külön sorba csomagolva és egy külön fülön jelennek majd meg.

Bár a jelenlegi játékkínálat kissé gyér, a vállalat felvásárolta az Oxenfree fejlesztőjét, a Night Schoolt, ami arra utalhat, hogy a lebilincselő Shooting Hoopsnál ambiciózusabb címek is készülnek majd.

A Netflix már egy ideje fejleszti a mobiljátékok funkcióját, a szolgáltatást Lengyelországban, Spanyolországban és Olaszországban teszteli. Jelenleg csak az androidos készülékek használhatják ki a kínálatot, de a Netflix megerősítette, hogy az iOS-támogatás hamarosan érkezik.

Forrás: The Verge

A figyelmetekbe ajánljuk