Új okosórát dob piacra a Facebook, mellyel akár üzenetet is küldhetnénk ismerőseinknek.


Kritikusok szerint az óra egy újabb lehetőség lesz arra, hogy a cég még több adatot és információt gyűjtsön az emberekről.

Mark Zuckerberg és a Facebook egyelőre nem reagált a vádakra. Azt viszont sejteni lehetett, hogy minél előbb sikeresek szeretnének lenni a hardveres piacon. A vállalaton belül több mint 6000 munkatárs dolgozik különböző virtuális és kiterjesztett valóság projekteken. A Portal nevű okosközpontjukban például a VR- és AR-szemüvegeket készítenek, sőt még a Ray-Bannel is elkezdtek egy közös munkát, melyben okosszemüvegeket terveznek.

De mit tud majd a Facebook intelligens órája, ami egyben a cég első kézzel fogható kütyüje is lesz?

Az eszköz fitnesz– és egészségügyi funkciókkal illetve üzenetküldési– és fogadási lehetőséggel fog rendelkezni.

Az óra Android alapú lesz, – habár a Facebook áhítozik a saját operációs rendszerről – de azt még nem tudni, hogy a készüléken a Google által kiadott Wear OS működik-e vagy sem. Az árról és a megjelenésének pontos időpontjáról egyelőre nem derült ki semmi, annyit azonban tudni lehet, hogy 2022-től szeretnék értékesíteni.

(The Information)

Friss

NASA

Az Apple által használt, 23 éves processzor dolgozik a NASA marsjárójában

Már több mint két hete, február 18-án, 470 millió kilométer megtétele után sikeresen landolt a Marson a NASA Perseverance marsjárója – mindezt egy több mint húsz évvel ezelőtti technológiával tette.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk