Új okosórát dob piacra a Facebook, mellyel akár üzenetet is küldhetnénk ismerőseinknek.


Kritikusok szerint az óra egy újabb lehetőség lesz arra, hogy a cég még több adatot és információt gyűjtsön az emberekről.

Mark Zuckerberg és a Facebook egyelőre nem reagált a vádakra. Azt viszont sejteni lehetett, hogy minél előbb sikeresek szeretnének lenni a hardveres piacon. A vállalaton belül több mint 6000 munkatárs dolgozik különböző virtuális és kiterjesztett valóság projekteken. A Portal nevű okosközpontjukban például a VR- és AR-szemüvegeket készítenek, sőt még a Ray-Bannel is elkezdtek egy közös munkát, melyben okosszemüvegeket terveznek.

De mit tud majd a Facebook intelligens órája, ami egyben a cég első kézzel fogható kütyüje is lesz?

Az eszköz fitnesz– és egészségügyi funkciókkal illetve üzenetküldési– és fogadási lehetőséggel fog rendelkezni.

Az óra Android alapú lesz, – habár a Facebook áhítozik a saját operációs rendszerről – de azt még nem tudni, hogy a készüléken a Google által kiadott Wear OS működik-e vagy sem. Az árról és a megjelenésének pontos időpontjáról egyelőre nem derült ki semmi, annyit azonban tudni lehet, hogy 2022-től szeretnék értékesíteni.

(The Information)

Friss

MTI/Balogh Zoltán

Szabó T. Anna: Porbeszéd

Az Alibi - hat hónapra egy félévente megjelenő antológia, melybe neves szerzők adott témában írt verseit, novelláit, gondolatait olvashatjuk. Cikksorozatunkban ezekből a szövegből válogatunk. Ebben a részben Szabó T. Anna egyik versét tolmácsoljuk.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk