instagram telefon lájk
A felhasználók szorongását oldanák a lépéssel.

A TechCrunch cikkéből kiderül, hogy az Instagram mától élesben teszteli a lájk-funkció elrejtését a felhasználók között. Itt arra kell gondolni, hogy az alkalmazás lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy elrejtsék a kedvelés lehetőségét a saját bejegyzésüknél. Sőt, ha akarjuk a többiekét sem kell látnunk az újdonság segítségével. Ezt egyébként már a Facebook is teszteli.

Az ok logikus: rengeteg felhasználó számára okozott szorongást a lájkok mennyisége. Erről rengeteg kutatás is beszámolt már, amikben általában külön kiemelik a fiatal generációt, akiknek a legnagyobb gondot okozza, ha kevés kedvelésük érkezik. Ráadásul sokszor a fiatalok odáig is elmennek, hogy a feltöltött tartalmat letörlik pusztán azért, mert nem kapott elég lájkot.

Kevésbé ismert tény, hogy a felhasználók általában könnyebb szívvel lájkolnak olyan posztokat, amire már alapból sok kedvelés érkezett. Ez azt jelenti, hogy nem az alapján döntik el az emberek, hogy kedvelik-e azt az adott dolgot vagy személyesen szimpatikus-e nekik vagy sem.

A lájk-funkció persze megmarad azoknak, akiknek mindez elengedhetetlen. Az influenszerek valószínűleg nem is léteznének, ha eltűnnének a kedvelések, hiszen ők ezen mutatók alapján értékesítik a tartalmaikat.

Arról még nincs hír, hogy mikor vezetik be az újítást.


A figyelmetekbe ajánljuk