A felhasználók szorongását oldanák a lépéssel.

A TechCrunch cikkéből kiderül, hogy az Instagram mától élesben teszteli a lájk-funkció elrejtését a felhasználók között. Itt arra kell gondolni, hogy az alkalmazás lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy elrejtsék a kedvelés lehetőségét a saját bejegyzésüknél. Sőt, ha akarjuk a többiekét sem kell látnunk az újdonság segítségével. Ezt egyébként már a Facebook is teszteli.

Az ok logikus: rengeteg felhasználó számára okozott szorongást a lájkok mennyisége. Erről rengeteg kutatás is beszámolt már, amikben általában külön kiemelik a fiatal generációt, akiknek a legnagyobb gondot okozza, ha kevés kedvelésük érkezik. Ráadásul sokszor a fiatalok odáig is elmennek, hogy a feltöltött tartalmat letörlik pusztán azért, mert nem kapott elég lájkot.

Kevésbé ismert tény, hogy a felhasználók általában könnyebb szívvel lájkolnak olyan posztokat, amire már alapból sok kedvelés érkezett. Ez azt jelenti, hogy nem az alapján döntik el az emberek, hogy kedvelik-e azt az adott dolgot vagy személyesen szimpatikus-e nekik vagy sem.

A lájk-funkció persze megmarad azoknak, akiknek mindez elengedhetetlen. Az influenszerek valószínűleg nem is léteznének, ha eltűnnének a kedvelések, hiszen ők ezen mutatók alapján értékesítik a tartalmaikat.

Arról még nincs hír, hogy mikor vezetik be az újítást.


Friss

Egy elefántnak nassolni támadt kedve, ezért betört egy thai nő konyhájába

Nem zavartatta magát.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így változtassunk testképünkön még ezen a nyáron

Testképünkre negatív hatással lehetett a pandémia időszaka, mivel nőtt a szorongásszintünk. Hogyan tehetnénk egészségesebbé?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Földnek is van pulzusa, az oka azonban ismeretlen

Rendszeresen „megdobban" a bolygó.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk