A Microsoft pár hete bemutatta, hogyan képzeli el a jövő csodaszemüvegét, most a Facebook karkötő formájában mutatott egyedülállót.

Videóban prezentálta a Facebook Reality Labs a jövő karkötőjét, amely az agyból küldött jeleket alakítaná át digitális utasításokká. A futurisztikus eszköz képes lenne arra, hogy már a kezeink és ujjaink mozgatása előtt észlelje az agy jelzéseit, amivel a felhasználó kezelheti a kiterjesztett valóságot (AR).

Itt nem arra kell gondolni, hogy a karkötő olvasna a gondolatainkban, csupán dekódolja a következő lépésünket, mivel a gép felismeri, hogy melyik neuron jelenti például a bal- és a jobboldali mozgást. Így lényegében a levegőbe kattintunk, mégis a kiterjesztett valóságban valóságos kattintás születik.

Például, ha az ujjunkat akarjuk mozgatni, akkor az agy parancsot küld elektromos jel formájában, amit időben „lefülel" a karkötő, és felismeri, hogy az illető mozgatni akarja az ujját.

Ez azt jelenti, hogy a puszta gondolattal is lehet kurzorokat is irányítani majd a karkötővel.

Valószínűleg nem a közeljövőben mutatja be a Facebook az eszközt, de a mai technológia fejlődése mellett nem lennénk meglepve, ha pár éven belül elkészülne.


Friss

Készíts te is házilag limonádét!

A limonádé a nyár egyik legkedveltebb itala. Nagy szükségünk van rá, főleg ebben a hőségben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk