Maga Mark Zuckerberg jelentette be hétfőn, hogy a Facebook számos új funkciót vezet be a közeljövőben. Ugyan nyíltan nem kommunikálta a Facebook-vezér, de nyilvánvalóan a rövid időn belül óriási népszerűségre szert tevő Clubhouse sikerét csorbítaná.

Zuckerberg ugyanis elsősorban az hangalapú tartalmakon tervez egy erősebb ráncfelvarrást, amelyben az írásos kommunikáció mellett már az élő beszédben is változatosabb lenne a kínálat. Mindezt különböző Facebook-csoportokban tennék elérhetővé, ahol lehetőség nyílik majd új, élő audioszobákat (Live Audio Rooms) létrehozni. Mindez pedig a már említett Clubhouse ötletén alapulna: az audioszobák szervezői tematikus beszélgetéseket hoznak létre, amibe más felhasználók is becsatlakozhatnak hallgatóként, és megszólalóként, ha erre igényük van, és jelzik a szándékukat.

A Facebook akár már nyárra bevezetheti az új funkciót, ami egyes hírek szerint akár fizetős is lehet, amivel a tartalomgyártókat támogatnák majd.

Emellett két új audiós tartalmat is bejelentettek. Az egyik ismét egy sikeres alkalmazás, a TikTok szarvát törné le: a felhasználók rövid hangklipeket hallgathatnak a saját hírfolyamukon, amelyet a már jól ismert algoritmus húzna be. Ez lenne a Soundbites, amelyet bárki használhat majd, de itt is tervben van egy alapítványon keresztül történő kifizetés.

Facebook

A másik újdonság pedig a Spotify-jal közösen történne: a Facebook behúzza majd a Spotify tartalmait is, amik kifejezetten podcastek lesznek majd.

Mindezek már a jövőhéttől elérhetőek lesznek egy szűk körben teszt formájában, és egy-két hónapon belül az egész közösség számára is megjelennek majd az új funkciók.


Friss

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy óriási fényes spirált figyeltek meg a Csendes-óceán felett

A jelenség még június 18-án jelent meg, az eseményről pedig több felvétel is készült.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk