A Ford új rendszere felismeri az óriásplakátokat, majd részletesebb információt nyújt róluk.


A Ford szabadalmaztatott egy új rendszert, amely a jármű kameráival észleli az óriásplakátokat, majd járműveken belüli hirdetésekként megjeleníti őket az autó információs kijelzőjén.

Az óriásplakátok általában könnyedén elérik azt, hogy a sofőr megkívánja a gyorséttermi ételt, vagy úgy érezze, meg kell állnia a közeli bevásárlóközpontban.

A hirdetőtáblák viszont nem tudnak olyan részletes információkat szolgáltatni, mint az elérhetőség vagy cím, de a meglévő feliratokat is nehéz megjegyezni, ha épp mellettük halad el valaki.

Ezt a problémát a Ford ezzel az új, szabadalmaztatott rendszerével próbálja megoldani.

A beépített kamerák manapság rengeteg jármű alapfelszerelésének képezik a részét, ezek vagy az önvezető funkciókat, vagy pedig a biztonságot, parkolást segítik.

Ezen kamerák felhasználásával a Ford a hirdetőtáblákat szeretné beolvasni, majd kivetíteni azt a képernyőre, ami a sofőr szemmagasságában helyezkedik el általában. Így akarják hosszabb ideig elérhetővé tenni a hirdetéseket, további információkkal ellátva a megcélzott vevőt.

A Ford potenciálisan akár együttműködhet reklámügynökségekkel vagy az óriásplakátokért felelős vállalatokkal is. De hogy működik majd az új technológia? Egy Whopper plakát után nagyobb eséllyel láthatunk a kijelzőn Burger King reklámokat, címeket, webhelyet, mivel a rendszer kulcsszavakkal dolgozik.

A jövőben valószínűleg fizetni kell majd a hirdetésmentességért, mivel előfordulhat, hogy a hirdetéseket megjelenítő autók olcsóbbak lesznek, így van ez az Amazon Kindle olcsóbb változatával is, ami rákényszerít minket a hirdetések megtekintésére.

(Forrás: Gizmodo)


Friss

A Lidl a Balaton-átúszás mellett egy SUP-versennyel is beújít a nyárra

Június 16-án nyílik a nevezés az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményére, a 39. Lidl Balaton-átúszásra. Az idei év újdonsága: a Lidl Balaton-áthúzás, külön verseny SUP-osoknak.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

II. világháborús bombát találtak a Lánchíd felújítása közben

A hatástalanítás idejére többeknek el kell hagyniuk otthonukat.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Twitter/DumaFM

A világ harmadik legnagyobb gyémántjára bukkantak

Botswanának jobbkor nem is jöhetett volna a találat.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk