nick cave

Nick Cave bejelentette: jön az új Bad Seeds album

A zenész a címét is elárulta már egy rajongó kérdésére.


Nick Cave idén már online koncertezett, operán dolgozott és most kiderült, hogy a karantén során egy új albumot is összehozott a Bad Seedszel. Red Hand Files nevű oldalán rendszeresen hosszú, alapos válaszokat szokott adni rajongói kérdéseire. Decemberben egy kérdésre azt felelte, hogy úgy érzi, ideje új lemezt csinálni.

Most az egy másik rajongó arra volt kíváncsi, hogyan telik a karantén a zenészlegendának. Cave először elmondta, hogy jól viseli, hála negatív élettapasztalatainak.

Sok szempontból a karantén furán hasonlít egy korábbi élményemre. Ezzel valószínűleg nem lepek meg senkit, de ez abból adódik, hogy heroinfüggő voltam évekig, ami hasonló izolációval jár együtt. Emellett a gyász működésében is járatos vagyok, a kollektív gyász pedig hasonlóan működik, mint a személyes, minden sötét zavarodottságával, mély bizonytalanságával és kontrollvesztésével. Számomra a mostani karantén csak az állami verziója annak, amin korábban már keresztül mentem, szóval bármennyire is katasztrófális a pusztítás, amit a járvány okozott, egész jól vagyok.

Ezután hosszasan kifejtette, hogy mennyire hiányoznak neki az élő koncertek. Mint írja, rájött, hogy neki a turnézás jelenti a teljes életet, így most a színpad hiányában úgy érzi, fél életet él. Aztán az utolsó két sorban váratlanul bejelentette a Nick Cave & The Bad Seeds következő lemezét, aminek a címét is elárulta.

Na mindegy, ahogy legutóbb ígértem, voltam a stúdióban Warrennel (Warren Ellis gitáros Cave állandó alkotótársa – a szerk.), hogy csináljunk egy lemezt. CARNAGE lett a címe. Puszi, Nick.

A Bad Seedsszel egyébként 2019-ben adta ki legutóbbi nagylemezét, a Ghosteent.

(Forrás: Brooklyn Vegan)

A figyelmetekbe ajánljuk