Evolved Apes

A digitális képek tulajdonjogát sose kapták meg a vásárlók, ugyanis a cég, amelyik eladta őket, egyik napról a másikra felszívódott.


Gyakorlatilag nézőpont kérdése, hogy az egyre virágzó NFT-üzlet átverés-e. Az emberek ugyanis egy vagyon költenek egy digitális kép eredetijéért, ami az esetek többségében hozzáférhető bárki számára az interneten. Technikailag az érzést veszik meg sok pénzért, hogy egy digitális képnek a tulajdonosai. Az értékük nagyrészt annyit ér, amennyit hajlandó valaki fizetni egy ilyen értelmetlen dologra.

Egy cég ugyanakkor kitalált egy modellt, amivel értékesebbé teheti saját, igencsak gagyin kinéző NFT-it. Azzal húzta be a vásárlókat, hogy a megvásárolt képek egy készülő, Evolved Apes nevű videójáték karakterei, vagyis a jövőben mégértékesebbé válhatnak emiatt. Viszont a legtöbben sose kapták meg a tulajdonosi papírjaikat, a cég ugyanis egyik napról a másikra szimplán felszívódott.

Összesen 2,7 millió dollárt, vagyis nagyjából 840 millió forintot gyűjtöttek be befektetőktől, mielőtt minden online felületről felszívódtak volna. Korábban azt ígérték, hogy a játékra és annak promóciójára fogják költeni az NFT-kel beszedett összeget. Az NFT-közösség ugyanakkor, mivel a képek elérhetőek a neten is, úgy döntött, hogy befejezi a projektet Fight Back Apes néven.

(Forrás: Motherboard)


A figyelmetekbe ajánljuk