A világjárvány miatt 2020-ban nem koncertezett a Rammstein, ehelyett csendesen stúdióba vonultak és felvettek egy albumot.


Tavaly év elején még senki sem gondolta volna milyen változásokat hoz az életünkbe a vírus. A zenészek új dalokkal fejest ugorva 2020-ba alig várták, hogy elkezdődjön a fesztiválszezon, ami teljességgel meghiúsult.

A Rammstein szintén turnéra indult volna, de mindent el kellett halasztaniuk.

A nemzetközi viszonylatot tekintve az egyik legsikeresebb német együttes a Rammstein, ennek köszönhetően ők abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy akkor sem kellett aggódniuk pénzügyi problémáik miatt, amikor lemondták a turnét. Nem volt mit tenniük, így ahelyett, hogy üvöltve felgyújtottak volna jó pár színpadot, a lehető legcsendesebben stúdióba vonultak, ahol felvették nyolcadik albumukat.

„Maga a tény, hogy nem tudtunk élőben fellépni, valóban növelte a kreativitásunkat. Több időnk volt új dolgokra gondolni és kevesebb volt a figyelemelterelő teendő. Így olyan albumot vehettünk fel, amelyet valóban nem terveztünk"

– nyilatkozta az együttes billentyűse, Flake.

A Rammstein a dél-franciaországi La Fabrique nevezetű stúdióban alkotta legújabb szerzeményeit.

Flake még hozzátette azt is, hogy az elmúlt évben több ihletet kapott, mint eddig, bár alapvetően a zenekarnak nem lett volna problémája újabb ötleteket kitalálni:

„Témáink általában hétköznapi tapasztalásokból és világeseményekből származnak, hiszen mindig történik valami. Alapvetően az emberek őrületével foglalkozunk, és ez koronavírus idején sem másabb."


(dw.com)

Related Articles Around the Web

Friss

Ezért lehet fontos a hazai áru fogyasztása

A szezonális áru vásárlása jót tesz a környezetnek, a termelőknek és a pénztárcánknak is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk