A világjárvány miatt 2020-ban nem koncertezett a Rammstein, ehelyett csendesen stúdióba vonultak és felvettek egy albumot.


Tavaly év elején még senki sem gondolta volna milyen változásokat hoz az életünkbe a vírus. A zenészek új dalokkal fejest ugorva 2020-ba alig várták, hogy elkezdődjön a fesztiválszezon, ami teljességgel meghiúsult.

A Rammstein szintén turnéra indult volna, de mindent el kellett halasztaniuk.

A nemzetközi viszonylatot tekintve az egyik legsikeresebb német együttes a Rammstein, ennek köszönhetően ők abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy akkor sem kellett aggódniuk pénzügyi problémáik miatt, amikor lemondták a turnét. Nem volt mit tenniük, így ahelyett, hogy üvöltve felgyújtottak volna jó pár színpadot, a lehető legcsendesebben stúdióba vonultak, ahol felvették nyolcadik albumukat.

„Maga a tény, hogy nem tudtunk élőben fellépni, valóban növelte a kreativitásunkat. Több időnk volt új dolgokra gondolni és kevesebb volt a figyelemelterelő teendő. Így olyan albumot vehettünk fel, amelyet valóban nem terveztünk"

– nyilatkozta az együttes billentyűse, Flake.

A Rammstein a dél-franciaországi La Fabrique nevezetű stúdióban alkotta legújabb szerzeményeit.

Flake még hozzátette azt is, hogy az elmúlt évben több ihletet kapott, mint eddig, bár alapvetően a zenekarnak nem lett volna problémája újabb ötleteket kitalálni:

„Témáink általában hétköznapi tapasztalásokból és világeseményekből származnak, hiszen mindig történik valami. Alapvetően az emberek őrületével foglalkozunk, és ez koronavírus idején sem másabb."


(dw.com)

Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk