Tisztességes kifizetést és transzparenciát követeltek a streamingóriástól.


Március 15-én zenészek lepték el a Spotify irodáit szerte a világban, tüntetést szervezve a cég összes székhelye előtt. A tüntetést Zenészek és Zeneipari Dolgozók Szakszervezete szervezte, ami hónapokkal ezelőtt elindított egy petíciót a zenészek követeléseivel a svéd cég irányába. Itt írtunk erről a petícióról bővebben, jelenleg 28 ezer aláírásnál tart és olyan zenészek is aláírták már, mint Thurston Moore és a King Gizzard and The Lizard Wizard többek között.

A követelések nagyrészt a zenészek rendes kifizetése és az átláthatóság körül forogtak. A tüntetés egyik szervezője ezt mondta erről:

A Spotify régóta mostohán bánik a zenészekkel, de a járvány alatt ez csak még pofátlanabbá vált. A vállalat megtriplázta az értékét a járvány alatt, mindeközben képtelen volt akár csak egy pengővel is megemelni a zenészeknek fizetett jogdíjat. Zenészek szerte a világon munkanélküliek éppen, miközben a tech óriások, akik dominálják az ipart, milliárdokat keresnek. A zene munka és csak azt kérjük, hogy fizessenek bennünket tisztességesen a munkánkért.

Egy tavaly április összehasonlítás alapján egyébként egy zenésznek 3114 lejátszásra van szüksége ahhoz a Spotify platformján, hogy megkeressen annyi pénzt, ami a minimum brit órabér. Ha meg akar keresni egy minimálbérnyit a zenéjével, akkor ezt meg kell ismételnie minden hétköznapon naponta nyolcszor.

(Forrás: NME)


Friss

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy óriási fényes spirált figyeltek meg a Csendes-óceán felett

A jelenség még június 18-án jelent meg, az eseményről pedig több felvétel is készült.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk