Jogtisztán nem közvetíthették, hát kicserélték a zenét jogtiszta liftzenére.


A Metallica egy online streamelt élő koncerttel zárta le a játékfejlesztő Blizzard idei éves rajongóknak szóló konferenciáját, a BlizzCont, ami a koronavírus-járványnak köszönhetően természetesen végig online zajlott szintén. A koncertet lehetett élőben közvetíteni YouTube-on és Twitch-en. Előbbinél gond nélkül lehetett élvezni a show-t, utóbbi viszont megtrollkodta a bandát.

Az egyik legismertebb online streaming szolgáltatást ugyanis az utóbbi években megrohamozták a kiadók a közvetítésekben játszott nem jogtiszta zenék miatt, amiket a felhasználók használnak. Éppen ezért a rendszer általában törölni is szokta azokat a streameket, amiben érzékelt olyan zenét, ami nem jogtiszta, ugyanakkor a streamerek igazán lincencelni se tudják, ami különösen nehéz azoknak, akik zenével foglalkoznak a platformon.

Úgyhogy a Twitch-közvetítésen a nézők 20 másodpercet élvezhettek a For Whom The Bell Tollsból, mielőtt a fellépés hangsávját kicserélték volna különböző ingyen használható liftzenére, a koncert további részében pedig végig azt lehetett hallgatni a metálbanda zúzásának videófelvételeivel társítva, ami elég mókás lett.

Egyébként valószínűleg tisztázhatták volna a kiadóval a fellépés dalainak jogait a közvetítésre, de valószínűleg extra poénnak szánták, hogy a Metallicával történik ez. Elvégre a Napster-ellenes hadjáratuk hosszútávú következményei azok a mai szigorú zenejogi szabályok, ami miatt úgy döntöttek, inkább liftzenére cserélik a hangsávot. Ha úgy tetszik, ez amolyan vicces tiltakozás volt a részükről a helyzet abszurditása miatt. Itt egyébként visszanézhető az egész.


Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk