2021-ben Dunaújvárosban rendezik meg a CityRocks rock-flashmobot.


A rock-flashmob szervezőjének, vagyis a CityRocks célja a rendezvénnyel az élő zene népszerűsítése, valamint egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség létrehozása.

Emiatt nagy öröm számukra, hogy a flashmobon a kisiskolások és tinédzserek mellett egész családok szoktak érkezni örömből zenélni. A 2021-es eseményre már most több mint négyszázan regisztráltak.

„Elképesztő élmény és kohézió ez az egész "

– mondta a Fideliónak Gahda Ferenc, az esemény főszervezője.

Megdöbbentő, hogy a flashmobról készült videókat eddig több mint 130 millióan látták világszerte. Az elmúlt évek során közel 2500 zenész jelezte támogatását a szervezők felé.

Az idén megrendezésre kerülő megmozdulásra énekesek, basszusgitárosok, dobosok és billentyűs hangszeresek jelentkezését is várják.

Hímer István zenei rendező szerint

„Az egésznek van egy egymást töltő felszabadult hatása. Amikor a több száz zenész együtt zenél, akkor az egy iszonyatos energiabomba, semmivel nem összehasonlítható érzés".

A flashmobokhoz egyébként minden évben készítenek oktatóvideókat is. Ezzel egyaránt segítik az amatőr és profi zenészek felkészülését.

Az augusztus 21-i flashmobra bárki jelentkezhet, további részleteket a CityRocks honlapján találunk.

(Forrás: Fidelio)

Friss

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk