A Bach Mindenkinek Fesztivál rengeteg programmal várja az érdeklődőket.


Az online térben megrendezett Bach Mindenkinek Fesztivál több mint 100 koncerttel, zenével összekötött beszélgetésekkel, valamint filmekkel kecsegteti az online közönséget.

A ma induló zenei fesztivál 100 olyan koncertet mutat majd be, ahol különböző hangszerek megszólalása által hallhatjuk Johann Sebastian Bach műveit, ilyenek az ukulele vagy a pánsíp.

Az online streamelt koncertek mellett felvett videófelvételek is láthatóak lesznek, ilyen Bach János-passiója, vagy hat csellószvitjének koncertfelvétele.

Rengeteg kiváló művészt sorakoztat fel a programsorozat, találkozhatunk például Perényi Miklós Kossuth-díjas csellóművésszel, Medveczky Ádám karmesterrel, Hegedűs D. Géza színművésszel, de fellép a Bach Mindenkinek Fesztivál igazgatója, Kovács Zalán László tubaművész is. Olyan együtteseket is hallhatunk, mint a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és az Operaház művészei.

A programokat a Bach Mindenkinek Fesztivál honlapján követhetjük ingyenesen. A fesztiválnak remélhetően több szakasza lesz, nyáron ugyanis élő koncertekkel szeretnék várni a klasszikus zene kedvelőit.

A programsorozathoz egy jótékonysági kezdeményezés is kapcsolódik, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára az online térben lehet adományokat felajánlani, ehhez útmutatást a fesztivál honlapján találunk.

(Forrás: Fidelio)


Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk