Faragó Géza 20. századbeli, magyar plakátjait tekinthetjük meg a Várkert Bazárban.


Faragó Géza munkái a 20. század első évtizedeit idézik meg a Várkert Bazárban, ahol a frissen kiállított plakátgyűjtemény június 30-ig tekinthető meg. Egy könnyed, tavaszi séta alkalmával bárki megcsodálhatja a kiállítást.

A 25 kiállított darab, amely a Várkert Bazár Déli panoráma teraszát tölti meg élettel, saját korának viszonyaiba enged betekintést. A plakátok az Országos Széchenyi Könyvtár Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtár különgyűjteményéből származnak.

Faragó Géza az egyik legismertebb plakáttervező, kinek munkái a botrányos budapesti éjszakai életet idézik meg. Párizsban tanult, a híres iparművész, Alfred Mucha osztályában. Budapestre való visszatérése után, 1903-tól sorra jelentek meg plakátjai, a pesti éjszakai és kávéházi élet közismert alakja lett.

Az izgalmas korszellemet felelevenítő művek között szerepel a Fővárosi Orfeum, Holzer Divatház, Törley pezsgőgyár, valamint a Fővárosi Operettszínház Halló Amerika előadásának plakátja is.

(Forrás: Fidelio)

Friss

5 magnéziumban gazdag étel, amelyek rendkívül egészségesek

A magnézium rendkívül fontos ásványi anyag. Több száz kémiai reakcióban vesz részt a szervezetben, és hozzájárul az egészség megőrzéséhez, ennek ellenére sokan nem érik el a napi szükséges bevitelt.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Gerinces Paleontológiai és Plaeoantroplógiai Intézet /Chen Yu/

Megtalálták a Föld legnagyobb szárazföldi emlősét

A ma ismert állatok eltörpülnének mellette.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk