Még egy indok, miért várjuk, hogy megnyissanak a különböző kiállítások.

A University College London (UCL) tanulmánya összefüggést talált a művészeti tevékenységekben való részvétel és a hosszabb élet között. A kutatók felfedezték, hogy azoknak, akik legalább néhány havonta foglalkoznak művészettel, 31 százalékkal alacsonyabb a korai halálozás esélye, mint azoknak, akik nem foglalkoznak hasonlóval. Akik évente csak egy-két alkalommal vettek részt, 14 százalékkal alacsonyabb a kockázat.

Az élettartam különbségének oka részben társadalmi és gazdasági eltérésekre vezethető vissza a múzeumokba, galériákba és színházakba járók, és azok között, akik ezt nem tehetik meg.

A tanulmány kiemeli, hogy a friss kutatás megerősíti azokat az aggodalmakat, miszerint az oktatásban a művészeti tantárgyak hanyatlása számos problémához vezethet.

Az UCL munkatársai szerint a múzeumoknak, koncerteknek és színházaknak mindenki számára elérhető kell hogy legyen, társadalmi és gazdasági státusztól függetlenül.

A kutatásban több mint 6000, 50 évnél idősebb brit felnőtt adatait vizsgálták. 2004 és 2005 között a szakemberek felmérték, hogy a résztvevők milyen gyakran vesznek részt különböző kulturális eseményeken (a mozi nem számított), majd 14 éven keresztül követték figyelemmel őket. Később összevetették a gazdasági, egészségügyi és társadalmi tényezőket, amelyek befolyásolhatták a végeredményt.

Érdemes kiemelni, hogy bár összefüggést találta a művészet és a hosszabb élet között, a kutatók nem tudták megválaszolni, miért van mindez.

(Artsy)


Friss

Egy elefántnak nassolni támadt kedve, ezért betört egy thai nő konyhájába

Nem zavartatta magát.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így változtassunk testképünkön még ezen a nyáron

Testképünkre negatív hatással lehetett a pandémia időszaka, mivel nőtt a szorongásszintünk. Hogyan tehetnénk egészségesebbé?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Földnek is van pulzusa, az oka azonban ismeretlen

Rendszeresen „megdobban" a bolygó.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk