A befolyt pénzt mind a brit egészségügyi ellátórendszer kapta.


Még tavaly májusban készítette Game Changer című művét Banksy, amin egy kisfiú a kukába vágott Batman és Pókember helyett egy egészségügyi dolgozóval játszik úgy, ahogy a szuperhősökkel. Az üzenet egyértelmű, az egészségügyi dolgozók a való életbeli szuperhősök.

A művet rögtön fel is ajánlotta árverésre, ami némi akadály után meg is történt végre a napokban és rögtön rekordösszegért kelt el. Övé ugyanis a legnagyobb öszegért elkeltelt street art valaha. 14,4 millió fontnál állt meg az alkudozás, amivel alaposan felülmúlta az elvárásokat. Összesen 16,7 millió fontjába került valakinek az eredeti vászonkép, ami nagyjából 7 milliárd forintnak felel meg.

Ezt a pénzt pedig Banksy mind a brit egészségügyi kormányszervnek, az NHS-nek (National Health Services) ajánlotta fel. Tavaly májusban ezzel kommentálta az alkotását:

Köszönöm mindazt, amit tesztek értünk. Remélem egy picit megszínesíti a napotokat, még akkor is, ha fekete-fehér.

(Forrás: Dazed)


Friss

UFO-król készít dokumentumfilm-sorozatot J.J. Abrams

A négy epizódos miniszéria címe szimplán csak UFO lesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk