stephen king

Stephen King nem vázolja fel a könyvei cselekményét, csupán fejest ugrik a történetbe és ír. Ez lenne a világhírű író a titka?


„Az a helyzet, hogy nem vázolom fel, nincsenek egész cselekmények előre a fejemben. Szóval nagyon boldog vagyok, ha tudom, mi fog történni holnap. És ami azt illeti ez megtörténik, hiszen tudom, mi fog történni abban a regényben, amin éppen dolgozom. És ez bőven elég"

– árulta el a Wall Street Journalnak adott interjújában.

Talán ez a kulcsa annak, hogy ilyen termékeny írói karriert futott be és egyszerűen csak ontotta magából a szavakat, történeteket? Öt évtizedes pályafutása során King több mint 60 regényt és 200 novellát publikált, amelyek többnyire a horror, a sci-fi és a fantasy műfajába tartoznak, illetve azok műfaját ötvözik.

Nem ritka, hogy az írók belefeledkeznek a tökéletes vázlat elkészítésébe, ami a halogatás egy nagyon díszes módját jelenti, de vajon a vázlat milyen részletességi szintnél válik magává a könyvvé? Néha lehet, hogy csak el kell kezdeni írni, hogy lássuk, hová vezetnek a dolgok.

Az író az interjúban egyébként azt is elárulta, hogy egyáltalán nem iszik kávét, és minden nap délelőtt fél 9-től fél 1-ig dolgozik, imádott kutyájának, Mollynak társaságában. Emellett arról is beszélt, hogy miképp változtatta meg a világjárvány a szépirodalmat. Úgy véli, az élet sokat változott, és a történeteknek ezt kell tükrözniük.

A figyelmetekbe ajánljuk