Az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál kinyitja kapuit a látogatók előtt.


2021-ben lesz 10 éves a Margó Irodalmi Fesztivál, melyet 2020-ban online rendeztek meg. Idén újra élőben várja az irodalom iránt érdeklődőket, színes és izgalmas irodalmi-zenei programokat kínálva nekik.

A fesztivált június 10. és 13. között rendezik meg. Egy új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon fogadja idén a látogatókat. A fesztiválon könyvbemutatókkal, kulturális kísérőprogramokkal találkozhatunk majd többek között.

Spiró György, Barna Imre, Fábián Janka, Závada Péter, Beregi Tamás, Finy Petra, Hartay Csaba, Babiczky Tibor, Szvoren Edina, Bérczesi Róbert, Kukorelly Endre és Varró Dániel is új könyvet mutatnak be idén a Margón.

A szerzők között lesznek az idei Libri irodalmi díjat elnyerő Bereményi Géza és Grecsó Krisztián is.

Az eseményen egészen különleges programokban lehet részünk. Láthatjuk például a Párbeszéd, sötétben című koncert premierjét, amely Vecsei H. Miklós és barátai közös produkciója, Csoóri Sándor műveiből állították össze. Závada Péter zenész barátai társaságában mutatja be Gondoskodás című új kötetét.

Ezek mellett fellép a Rájátszás is, amely Beck Zoltán, Egyedi Péter, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián, Grecsó Krisztián, Háy János és Kemény István zenés irodalmi formációja.

(Forrás: Fidelio)

Friss

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A halász, akit lenyelt egy bálna, majd kiköpte

A halász, Michael Packard éppen búvárkodott, amikor a massachusettsi Provincetownnál 30-40 másodpercre a tengeri óriás szájába került.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk