Természetes otthonukat az ember elpusztította.

A méhekről azt hinnénk, hogy nincs sok különbség közöttük. Zümmögnek, néha csípnek, mézet termelnek, de külsőre egyformák. A Designboom cikkéből azonban kiderül, hogy ez közel sincs így. Vannak szőkék, barnák, valamelyik szakállas, másoknak szép nagy szemük van.

Mindez Josh Forwoodnak köszönhető, aki egy komplett méhecskehotelt épített a hátsókertjében a járvány alatt. A hotel lakóiról pedig készített egy komplett portésorozatot is.

A hotel még februárban épült, majd Forwood elutazott egy hónapra. Áprilisi visszatérésekor vette észre, hogy rengeteg beporzó méhecske költözött az épületbe. Ezek többségben olyan, úgynevezett magányos méhek, akiknek az élőhelye a városiasodás miatt eltűnt. A magányos méhek jellemzője, hogy a nőstények termékenyek, akik maguk építenek fészket is – azaz nincs a populációban dolgozó. Emellett nem termelnek mézet, mint a háziméhek.

Helyette beporzással töltik az idejüket, amit jobban is csinálnak a háziméheknél. A magányos méheknek nem használnak úgynevezett virágporzsákokat a lábukon, ami miatt a fotókon látható egyedek testét virágpor borítja. Emiatt a táplálkozás közben több virágpor jut át más növényekre.

További különleges méheket a fotós Instagram-oldalán lehet böngészni.


Friss

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk