A Nemzetközi Űrállomás.

Klim Shipenko rendező és Yulia Peresild színésznő egy orosz film néhány jelentét fogják leforgatni a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén.


Amint arról nemrég mi is beszámoltunk, alaposan keresztbe tettek az oroszok Tom Cruise-nak, akik végül hamarabb fognak filmet forgatni az űrben, mint az amerikai szupersztár.

Klim Shipenko rendező, Yulia Peresild színész és Anton Shkaplerov űrhajós a tervek szerint jövő kedden (október 5-én) egy orosz Szojuz űrhajó fedélzetén indulnak a Nemzetközi Űrállomásra.

A trió a kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről nem sokkal reggel 5 óra előtt fog felszállni – írja a Space.com.

Az űrállomásra érve Shipenko és Peresild a The Challenge című film egy részét fogják leforgatni, amely a moszkvai székhelyű Yellow, Black and White filmstúdió, az orosz Channel One és a Roscosmos, az ország szövetségi űrügynökségének közös produkciója.

Shipenko és Peresild október 17-én egy másik Szojuz űrhajóval térnek vissza a Földre, Oleg Novickij nevű asztronautával együtt, aki április óta az űrállomáson él. Shkaplerov azonban hosszabb ideig marad az űrben.

Az expedíció azért számít történelmi jelentőségűnek, mert ez lesz első olyan játékfilm, amelynek egyes jeleneteit az űrben veszik fel.

A figyelmetekbe ajánljuk