​David Cronenberg és Viggo Mortensen

David Cronenberg újra testhorrort rendez, továbbá újra Viggo Mortensennel. A nem túl távoli jövőben játszódó filmben szerepel még Kristen Stewart és Léa Seydoux is.


David Croenenberg legendás kanadai horrorrendező olyan műveknek köszönheti kultuszát, mint a Videodrome, A légy, vagy éppen a Karambol, mondhatni ő a testhorror abszolút királya. Utóbbi néhány filmjében viszont maga mögött hagyta a műfajt és közben egymásra talált Viggo Mortensennel is, akivel eddig három filmet forgatott, az Erőszakos múltat, az Eastern Promisest és a Veszélyes vágyat.

Most újra együtt forgatnak, ráadásul Cronenberg újra a testet boncolgatja. Crimes Of The Future című filmjük, ami annyit tesz, hogy a jövő bűnei, a nem túl távoli jövőben fog játszódni, ahol a testünket és megjelenésünket sokkal könnyebb változtatni a technológia segítségével. Emiatt kialakult egy jelenség, amit előrehaladott evolúció szindrómának hívnak. A sztori hősének is ilyen van, amit arra használ, hogy előadásként új, váratlan végtagokat növesszen.

Pont annyira elborultnak hangzik, mint a legjobb Cronenberg-filmek, aki legutóbb 2014-ben alkotott, a Térkép a csillagokhozt. Ez lesz egyébként az első sci-fije az 1999-es eXistenZ óta, a filmben fontos szerepekben feltűnik még Léa Seydoux, Kristen Stewart és Scott Speedman is. A tervek szerint a nyáron forog Görögországban.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk