Ezúttal a 45. Clevelandi Nemzetközi Filmfesztiválon díjazták a magyar rendező Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáját.


A legtöbb díjátadóhoz hasonlóan, idén ezt a fesztivált is online keretek között rendezték meg. Két hét alatt összesen 116 mozifilmet, valamint 182 rövidfilmet mutattak be a közönségnek. A nyerteseket a hétvégén hirdették ki.

Az amerikai filmes szakemberekből álló zsűri indoklása szerint Horvát Lili filmje

„üdítő keveréke Italo Calvino és Kieślowski szellemiségének, a vágy kuszaságainak nagyratörő útmutatója és egy okos, bájos, a szerelem első pillantásra logikátlan keverékének szép talánya."

A Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével készült film díjesője remélhetőleg még nem ért véget, versenyben van ugyanis a „függetlenek Oscar-díjaként" számontartott Independent Spirit Awardért, amelynek nyertesét április végén jelentik be.

Horvát Lili legutóbb Dublinban zsebelte be a legjobb rendezőnek járó díjat Írország nemzetközi filmfesztiválján, de kapott már díjat Chicagóban, Philadelphiában, Velencében és Varsóban is.

Interjúnk a film női főszereplőjével, Stork Natasával a Hamu és Gyémánt magazin tavaszi lapszámában olvasható el.

Friss

Egy elefántnak nassolni támadt kedve, ezért betört egy thai nő konyhájába

Nem zavartatta magát.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így változtassunk testképünkön még ezen a nyáron

Testképünkre negatív hatással lehetett a pandémia időszaka, mivel nőtt a szorongásszintünk. Hogyan tehetnénk egészségesebbé?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Földnek is van pulzusa, az oka azonban ismeretlen

Rendszeresen „megdobban" a bolygó.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk