A forgatókönyv egyik azoknak, amik a legendás rendező halála után kerültek elő az archívumából.


Két producer a Stanley Kubrick hagyatékát gondozó alaptól engedélyt kapott rá, hogy megfilmesítse a rendezőlegenda egyik forgatókönyvét, ami a rendező halála után került elő hatalmas könyvtárából számtalan egyéb fejegyzett, de meg nem valósított ötlete mellett.

A Lunatic at Large című könyvről nem sokat tudni egyelőre, de Kubrick tervezte, hogy filmet készít belőle. A hivatalos közleményben leginkább Jim Thompsonnal közös kollaborációihoz hasonlítja, legismertebb köztük a Gyilkosság című rablós heistfilm. Emellett film noirnak és thrillernek mondják műfajilag.

Egyelőre még nincs rendezője a projektnek, viszont a producerek azt ígérik, hogy szeretnék megtartani Kubrick stílusát. Szóval bárki is kapja meg az állást, az lesz majd a feladata, hogy megpróbálja minél jobban másolni és reprodukálni a rendező kézjegyeit. Legjobb esetben egy rendező saját elképzeléseit láthatjuk viszont, akire nagy hatással volt a mester.

Kubrick archívumából egyébként, amiről egy dokumentumfilm is készült már, lapult többek között egy tervezett folytatás A mechanikus narancshoz is. Emellett három forgatókönyvön is dolgozott, ami a házasságának problémáit dolgozta fel, továbbá meg akarta csinálni a Lolita inverzét is Burning Secret címmel.

(Forrás: Dazed)

Friss

Íme, 3+1 ötlet a fokhagyma felhasználására

A fokhagyma antioxidánsokban és természetes antibiotikumokban gazdag egészséges zöldség. Hogyan használhatnánk fel minél sokrétűbben a hétköznapokban?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Tízmilliárdos projekt keretén belül nyílik Madame Tussauds Budapesten

2022 első negyedévében nyílik Madame Tussauds Budapesten.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Cristiano Ronaldo 4 rekordot is döntött egy meccs alatt

Sajnos pont a magyar válogatott elleni meccsen jött ez össze neki az Európa Bajnokságon.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk