Rövidfilmet mutattak be közel 4000 maszkról.


Patrick Smith Beyond Noh című rövidfilmje magával ragadó ritmusban mutat be 3745 darab maszkot. A több kultúrán és időszakon átívelő képkockák egy kézi dob ütemére váltakoznak.

Smith évtizedek óta hatalmas maszkrajongó. Múzeumi levéltárakból, galériákból és saját gyűjteményéből fényképezte a művek háromnegyedét, a fennmaradó egynegyedet pedig emberek szolgáltatták neki a világ különböző tájairól.

„Úgy tűnik, hogy a világ történelmének minden kultúrája részt vett valamilyen maszkkészítésben, előadások, rituálék, megmozdulások vagy egyszerűen csak a használat miatt "

─ nyilatkozta a filmrendező, hozzátéve, hogy a filmet csak egy hónappal a járvány kitörése előtt fejezte be az Egyesült Államokban.

A Beyond Noh az Ann Arbor Filmfesztiválon, a Stuttgarti Animációs Fesztiválon, a Floridai Filmfesztiválon és a MECAL Barcelonai Nemzetközi Rövidfilmes és Animációs Fesztiválon is látható. A teljes kisfilmet Smith YouTube-csatornáján tekinthetjük meg:

(Forrás: Colossal)


Friss

Gerinces Paleontológiai és Plaeoantroplógiai Intézet /Chen Yu/

Megtalálták a Föld legnagyobb szárazföldi emlősét

A ma ismert állatok eltörpülnének mellette.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Térképre vitték a Balaton legjobb sörlelőhelyeit

A különleges sörök kedvelőinek kedvez az az új online kalauz, amely a legjobb Balaton környéki kisüzemi sörfőzdéket, illetve craft söröket is árusító éttermeket, sörözőket és üzleteket gyűjti össze.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk