Lady Gaga a Gucci-ház című filmben.

Gaga elmondta, hogy Patrizia Reggiani karakterének megformálása a Gucci-ház forgatásának végére "pszichológiai nehézségeket" okozott számára.


A Gucci-ház múlt héten megjelent új előzetese még nagyobb felhajtást keltett az év egyik legjobban várt filmje körül. Lady Gaga az új mozival kapcsolatban az első hosszabb interjút a brit Vogue-nak adta, és elárulta, milyen módszerrel bújt bele Patrizia Reggiani bőrébe.

Már három éve annak, hogy elkezdtem dolgozni rajta, és teljesen őszinte leszek: másfél évig éltem őt [Reggiani-t] alakítva. És ebből kilenc hónapig akcentussal beszéltem. A kamerán kívül [is]. Soha nem törtem meg. Vele maradtam.

– mondta Gaga.

Szinte lehetetlen volt számomra szőkeként akcentussal beszélni. Azonnal be kellett festenem a hajam. Fotózni is elkezdtem. Nincs bizonyítékom arra, hogy Patrizia fotós lett volna, de én úgy gondoltam, hogy gyakorlatként, és az életben való érdeklődését megtalálva, fotós leszek, ezért vittem magammal a fényképezőgépemet mindenhová, ahová csak mentem. Észrevettem, hogy Patrizia szerette a szép dolgokat. Ha valami nem volt szép, azt töröltem

– folytatta

Ami Patrizia akcentusát illeti, Gaga elmondta, először a karakter beszédstílusán kezdett el dolgozni. Az Oscar-díjas énekesnő azt is elárulta, hogy a módszer, amely segítségével sikerült belebújnia Patrizia bőrébe a forgatás vége felé egy ponton "pszichológiai nehézségeket eredményezett".

Vagy a hotelszobámban voltam, és Reggiani szerepében éltem és beszéltem, vagy a forgatáson voltam, és úgy éltem és beszéltem, mint ő. Emlékszem, hogy egy nap kalapban kimentem Olaszországba sétálni. Körülbelül két hónapja nem sétáltam, és pánikba estem. Azt hittem, egy filmforgatáson vagyok

– tette hozzá.

A Gucci-ház november 25-én érkezik a magyar mozikba.

A figyelmetekbe ajánljuk