Egy amúgy is romló tendenciába gázolt bele teljesen a koronavírus-járvány.


Ugyan az Oscar-gálák nézettsége már évek óta csökkenő tendenciát mutat, mégis brutálisan alacsony számokat hozott az idei díjátadó. A szervezők évek óta próbálkoznak közönségbarátabbá tenni az általában túlnyújtott eseményt, de minden bizonnyal a nézőket már nem nagyon érdekelte az otthonaikból bejelentkező résztvevők.

Míg hat évvel ezelőtt, 2014-ben 43 millió amerikai volt kíváncsi az akkori Oscar-gálára (ahol DiCaprio akkor még mindig nem kapott aranyszobrot), addig a tavalyi, még a pandémiát megelőző időkben már csak rekordalacsony, 23,6 milliós nézettséget produkált a díjátadó.

Ezt a számot is sikerült jócskán lekörözni a 93. Oscar-gálán:

csupán 9,85 millióan kapcsoltak az eseményt sugárzó ABC televíziós csatornára.

Ez a tavalyi évhez képest is 50 százalékos visszaesést jelent.

Az online díjátadón kívül az alacsony nézettség még azzal is indokolható, hogy a mozik tavaly lényegében zárva voltak egész évben, és több Oscar-várományos film bemutatója is halasztva lett – ezért a nézők számára kevésbé ismert filmeknek adták oda a szobrokat.

Az est legnagyobb győztese egyébként egyértelműen A nomádok földjének kínai-amerikai rendezője, Chloé Zhao, aki mind az adaptált forgatókönyvért, mind a rendezésért megkapta az Oscart. Utóbbi kategóriában ő volt a második nő, aki akinek sikerült győznie.

(AFP)

Friss

Youtube/Código Nuevo

Egy új program segítségével szemmozgatással is zenélhetnek a mozgássérült zenészek

Puszták a szemük mozgatásával 25 hangszeren is játszhatnak a mozgáskorlátozott művészek egy új technológiának köszönhetően.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Szinte az összes folyó kiszárad legalább egy napra

A klímaváltozás és és a földhasználat miatt egyre több folyó száradhat ki időszakosan.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Lidl a Balaton-átúszás mellett egy SUP-versennyel is beújít a nyárra

Június 16-án nyílik a nevezés az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményére, a 39. Lidl Balaton-átúszásra. Az idei év újdonsága: a Lidl Balaton-áthúzás, külön verseny SUP-osoknak.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk