Maxi, a szökevény teknős felemelkedése és bukása
Unsplash/David Cadenas

Illusztráció

Maxi, a szökevény teknős felemelkedése és bukása

Egy szökés hősies története.

Maxi tíz év után ledobta láncait, és vette a bátorságot, hogy kitörjön az őt körülvevő, nagyjából 30 centiméter magas kerítés rabságából, hogy megkezdje epikus útját a világban.

A kaland emberi ésszel felfoghatatlan sebességgel történt: Maxi 10 centiméter/órás sebességgel hajtott keresztül-kasul az angliai Wiltshire földjein. A teknős gazdája, Jukes egy éve nem tudott semmit szökevénye hollétéről – ennyi idő elteltével már biztosra vette, hogy az állat túljárt az eszén, és teknőstársaival heverészik valamelyik vízparton.

Csakhogy Susie Thomas és a barátnője, Linda Rogers elmentek kutyát sétáltatni; és ez volt Maxi rövid, de annál tartalmasabb szabadságának veszte. A teknős a szökevények régi hibáját követte el:

ahelyett, hogy örökre eltűnt volna, az adrenalin megbabonázta, ezért a gazdájától mindössze 965 méterre lévő földeken száguldozott.

A szomszédban.

Thomas és Rogers végül befogta Maxit, mert féltek attól hogy egy traktor kárt tesz benne. Később pedig visszakerült a szomszéd Jukes otthonába. Ő természetesen nagyon örült, hogy házi kedvence előkerült.

Maxi ugyan nem járt sikerrel, de biztosak lehetünk, hogy hősies tette teknőskörökben még évekig szóbeszéd lesz.

(The Sun)


A figyelmetekbe ajánljuk