Százhatvan magyar játékfilmet és több mint száz animációt, kis- és dokumentumfilmet nézhetünk meg a Nemzeti Filmintézet által üzemeltetett oldalon.


A platform a lehető legszélesebb kínálatot nyújtva teszi hozzáférhetővé a magyar filmgyártás régi és új remekműveit, örök klasszikusait, és az elmúlt év moziban is bemutatott filmjeit.

Mintegy 220 produkció – animációk, dokumentumfilmek, tévéfilmek mellett – több mint 160 magyar mozifilm között lehet válogatni, és a választék hétről hétre gyarapszik. A számítógépen, tableten és okostelefonon keresztül is elérhető FILMIO előfizetéses rendszerben működik, viszont a szolgáltatásért fizetett díj egyben a magyar film támogatása is. A szolgáltatás egyelőre csak Magyarországon belül érhető el. Az innen származó bevétellel a Nemzeti Filmintézet a magyar filmek gyártására fordítható támogatási keretét növeli.

unsplash/ Glenn Carstens-Peters

Van aki máris magyar Netflixként emlegeti, ugyanis a híradások szerint a jövőben készülnek olyan produkciók, amik kifejezetten ide gyártanak majd, elsősorban sorozatok, de játékfilmek közül is lesz olyan, amit itt mutatnak be.

Ráadásul az első havi előfizetés kedvezményes, azaz december 31-ig 890Ft-ért lehet élvezni a filmtárat, januártól azonban 1190Ft-ra nő ez az összeg – derül ki a kultura.hu beszámolójából.

A figyelmetekbe ajánljuk