Kíváncsi vagy a világ legszebb falvaira? Mutatjuk a top 10-et!
Az ár-összehasonlításokkal foglalkozó Uswitch egy részletes jelentést készített, amelyben listázta a világ legszebb és legnépszerűbb falvait szerte a világban. Az érdeklődést jól jelzi, hogy egy nemrégiben készült felmérés szerint a falusi ingatlanok iránt érdeklődők száma 126%-kal nőtt az előző évhez képest.

Az Uswitch a listához az Instagramot és a Pinterestet vette alapul, ahonnan az derült ki, hogy az európai falvak a legnépszerűbbek a közösségi médiában:

a top10-ből hat a kontinensen található.

A lista élén a szemkápráztató görögországi Oia áll, valamivel több mint 1,6 millió közösségi médiamegjelenéssel, amelyek túlnyomó többsége Instagram-posztokból származik.

Oia

Shutterstock

Beszédes, hogy a falunak a második és harmadik helyezettet leszámítva, több megjelenése van a közösségi médiában, mint negyediktől tizedik helyezetteknek. A körülbelül 1500 fős Oia történelmi utcái, hófehér házai és meseszép tengerpartja évről évre a legnépszerűbb, ha fotókról van szó.

Hạ Long-öböl

Shutterstock

A második és a harmadik helyen a vietnami Hạ Long-öböl és a törökországi Göreme áll, fejenként alig több mint 1,1 millió közösségi médiamegjelenéssel. Az ausztriai Hallstatt egy kis visszaeséssel, 800 ezer alatt a lista negyedik helyére került.

Göreme

Shutterstock

Az ötödik és hatodik helyezett ausztráliai Mission Beach és az új-zélandi Wanaka, amelyek miatt megéri a világ másik felére utazni, mielőtt visszarepülnénk Olaszországba, hogy meglátogassuk a hetedik helyen álló Vernazzát, amely alig kevesebb mint 500 ezer megjelenéssel a hetedik.

Mission Beach

Shutterstock

A top 10-et a japán Shirakawa, a skóciai Tobermory és a a portugáliai Azori-szigeteken található Furnas települések zárják.

Shirakawa

Shutterstock

Az Uswitch ezen kívül még listázta külön az európai és külön az ázsiai falvakat is, arra is érdemes venni egy pillantást.

A figyelmetekbe ajánljuk