iphone xs on white table

A TikTok-videók 10 percesek is lehetnek mostmár

A vetélytársak létrehozták saját rövid formátúmú videós szolgáltatásukat, most a TikTok merészkedik a vetélytársak felségterületére.


A TikTok hétfőn megerősítette, hogy 10 percre növelte a videók maximális hosszát. A népszerű közösségi médiaplatform az elmúlt években folyamatosan bővítette a videók hosszát, először 15 másodpercről 60 másodpercre hosszabbítva, majd júliusban 3 percesre tovább bővítve.

Mindig új módszereken gondolkodunk, hogy értéket nyújtsunk a közösségünknek és gazdagítsuk a TikTok-élményt. Tavaly bevezettük a hosszabb videókat, így több időt adtunk a közösségünknek az alkotásra és a szórakoztatásra a TikTokon. Ma izgatottan kezdjük el bevezetni az akár 10 perces videók feltöltésének lehetőségét, ami reményeink szerint még több kreatív lehetőséget szabadít fel alkotóink számára világszerte.

- mondta a TikTok szóvivője egy e-mailben küldött nyilatkozatában.

A TikTok hatalmas népszerűségnek örvend, a vállalat szerint havonta 1 milliárd ember jelentkezik be az alkalmazásba. Míg a TikTok a kezdeti közönségét rövid formátumú videoklipekkel növelte, ez a frissítés azt jelzi, hogy a vállalat érdekelt abban, hogy a felhasználók hosszabb ideig maradjanak az alkalmazáson, és versenyezzenek a YouTube és a Facebook ellen a hosszú formátumú videós tartalmak piacán.

Míg a TikTok úgy tűnik, hogy lassan kihívást jelent a YouTube számára a hosszú formátumú videók terén, más közösségi média versenytársak ezzel ellentétes megközelítést alkalmaznak. Az Instagram 2021-ben indította el a Reels nevű, rövid formátumú videók készítésére szolgáló funkcióját, a YouTube 2021-ben indította el a Shorts funkcióját, hogy versenyre keljen a TikTokkal, a Snapchat pedig 2020-ban vezette be a Spotlight nevű, TikTok-szerű funkciót.

(Forrás: CNET)


A figyelmetekbe ajánljuk