anna delvey
Instagram

Az örökösnő álarca mögött: mégse toloncolják ki Anna Delvey-t?

A világhírű csalónak, Anna Delvey-nek tegnap este kellett volna felszállnia a Németországba tartó repülőgépre, miután hónapokig őrizetben volt. Az örökösnő álarca mögött című sorozatból ismerté vált bűnöző ebből is kimagyarázta magát?


Tavaly februárban Anna Sorokin (kitalált nevén Anna Delvey) négyéves börtönbüntetése után szabadult, de alig egy hónappal később az ICE fogdájában kötött ki, mivel állítólag túl sokáig tartózkodott a lejárt amerikai vízumával az országban. Most Delvey ismét szabadlábon van, de lehetséges, hogy visszatoloncolják Németországba vagy mégsem?

Ha esetleg nem ismered a történetét: a fiatal 25 éves lány egy német örökösnő személyazonosságát vette fel, hogy megismertesse és megkedveltesse magát New York társadalmi elitjével, miután teljesen nincstelenül, 2013-ban a városba költözött. Ez a gyors felemelkedés magába foglalta a bankszámlakivonatok hamisítását, hitelkártyák ellopását és a barátai több tízezer dolláros átverését is.

Delvey nagyravágyó tervei azonban 2017-ben szertefoszlottak, amikor őrizetbe vették és csalással, lopással, illetve nagy értékű lopással vádolták. Az ügyet egy leleplező New York Magazine-cikk 2018-ban megerősítette, és a következő évben a legtöbb vádpontban bűnösnek találták, majd négytől tizenkét évig terjedő börtönbüntetésre ítélték.

A rácsok mögött Delvey a jelek szerint abból a 320 ezer dollárból fizette ki az általa átvert bankokat, valamint az állami bírságokat, amit a Netflixtől kapott az élettörténetének jogaiért. Az ügyvédi díjakkal együtt nem sok pénz marad a Netflixes fizetésből, de a pletykák szerint egy ruházati termékcsalád, memoárok, podcast-megjelenések és egy új doku-sorozat tervei arra utalnak, hogy Delvey továbbra is hasznot akar húzni a hírnevéből.

Hogy a börtön utáni karrierjét az Egyesült Államokból tudja-e majd menedzselni, még nem tiszta. Tavaly március 25-én – alig néhány héttel a szabadulása után – Delveyt őrizetbe vette a Bevándorlási és Vámhivatal, és a következő hónapok nagy részét a New York állambeli Goshenben lévő Orange megyei börtönben töltötte.

A Der Spiegel német híroldal szerint Delvey-t hétfő este (március 14-én) az ICE őrizetéből való szabadulása után vissza kellett volna toloncolni Németországba (ahová a családja 2007-ben költözött). Azonban ő többször is fellebbezett, hogy az Egyesült Államokban maradhasson, és sikertelenül kért menedékjogot, arra hivatkozva, hogy fél Németországba visszatérni az őt és családját ért fenyegetések miatt.

A lap még arról is beszámolt, hogy Delvey ügyvédeinek az utolsó pillanatban sikerült megállítaniuk a kitoloncolást, arra hivatkozva, hogy a legutóbbi fellebbezésének határideje még nem járt le. Az amerikai hatóságok állítólag azon dolgoznak, hogy új kitoloncolási időpontot találjanak, de egyelőre úgy tűnik, kihúzta magát ismét egy elképesztően rossz helyzetből.

Ezeket olvasva, a Netflix már most nekiugorhatna a második évadnak, nemde?

(Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk