Benedicht Cumberbatch a Doctor Strange 2-ben.

A Marvel Studios Doctor Strange az Őrület multiverzumában című filmje kifejezetten jól debütált a nemzetközi mozikban.


Szerdán a Marvel Studios képregénye a Disney adatai szerint 20 piacról 27,2 millió dolláros (9,8 milliárd forint) bevételre tett szert.

A Sam Raimi rendezte folytatást – amelyben Benedict Cumberbatch visszatér a címszerepben – tegnap este mutatták be Észak-Amerikában, ám több, nemzetközi moziban a rajongók már szerdán megtekinthették a filmet.

Nemzetközi szinten a Doctor Strange 2 szerdai, nyitónapi bruttó bevétele mindössze 4 százalékkal maradt el a legutóbbi Pókember-mozi mögött, és 210 százalékkal előzte meg a rivális DC A Batman című filmjét. A 2016-ban bemutatott első Doctor Strange-mozit 153 százalékkal előzte meg. Stephen Strange karaktere azóta más MCU-filmekben is feltűnt, többek között a már szóba került legutóbbi Pókember: Nincs hazaútban is kulcsszerepet játszott.

A legfontosabb piacok közül szerdán Dél-Korea 5,9 millió dollárral hozta a legnagyobb bevételt, majd Japán (3,8 millió), Franciaország (3 millió), Olaszország (2,2 millió), Németország (1,8 millió), Malajzia (1,6 millió) és Thaiföld (1,2 millió) következett.

A film Európa és az ázsiai-csendes-óceáni térség összes piacán az első helyen nyitott, ráadásul a Covid-korszak egyik legjobb kezdésével büszkélkedhet.

A Marvel-film ott folytatódik, ahol a Pókember: Nincs hazaút abbamaradt, és a furcsa szuperhős egy fiatal lány, America Chaves (Xochitl Gomez) segítségére siet, aki képes átugrani különböző multiverzumokba. Most azonban egy démoni erő próbálja ellopni az erejét.


A figyelmetekbe ajánljuk