Komoly licitharc végén 21 millióért kelt egy különleges sólyom
Itthon furcsának tűnhet, de van, ahol megőrülnek a sólymokért.

A közel-keletiek a sólymok megszállottjai. A térségben óriási kultusza van a solymászatnak, az igazi fanatikusok horribilis összegeket képesek kifizetni egy-egy madárért, és a legelőkelőbb körülmények között tartják őket. Rajongói szemmel most egy igazi szárnyas csodát árvereztek el Szaúd-Arábiában. A különleges sólyom 72 ezer dollárért, azaz nagyjából 21 millió forintért kelt el.

A ritka sólyomfajért a hírek szerint komoly licitharc alakult ki Rijádban. A madár paraméterei irigylésre méltóak: 1105 grammos, 44,4 cm hosszú, és 42,5 cm széles.

A győztes ajánlatot végül a szaúdi sólyomtenyésztő, Moteb Munir Al-Ayafi tette, aki azt is elmondta, hogy az állatot Raghwan névre keresztelte. A lelkes nyertes azt is kijelentette, hogy a jövőben be is nevezi egy sólyomversenyre, ahol a legszebb sólyom 79 993 dollárt nyer – ha megnyerné, már vissza is szerezné a madárért fizetett összeget.

És hogy a sólyom miért babonázza meg a közel-keletieket?

A sólyom az Egyesült Arab Emírségek egyik szimbóluma, és óriási jelentőséggel bír a közel-keletiek körében. Ugyanakkor a solymászat is évezredekre visszanyúlóan szerves részét képezi a szomszédos országoknak, amivel meg is magyaráztuk a lelkesedést.

(Luxurylaunches)


A figyelmetekbe ajánljuk