​Hurghada tengerpart
A Wizz Air decembertől új úti célokkal bővíti kínálatát Budapestről. Közvetlen járattal Egyiptom egyik legnépszerűbb üdülővárosába, Hurghadába, valamint Jordánia két ékkövébe, Ammánba és Akabába repülhetünk.

A légitársaság folyamatosan fejleszti és bővíti hálózatát az utasok igényeit is figyelembe véve, és az egyre borúsabb és hűvösebb hónapokban több járatával is biztosítja, hogy elérhető távolságba kerüljön a napsütés és a meleg.

A decembertől négy óra alatt elérhető, Vörös-tenger partján fekvő Hurghada nem csak gyönyörű korallzátonyaival és kristálytiszta tengerével várja az idelátogatókat: a búvárkodás mellett hamisítatlan sivatagi szafarikon is részt vehetnek az itt nyaralók.

Hurghada

Shutterstock

A WIZZ utasai számára a Közel-Kelet egyik legkedveltebb úti célja, Jordánia is elérhetővé válik, rögtön két olyan várossal, amelyek más-más élményeket tartogatnak.

Ammán történelmi jelentősége nyomán rejthet izgalmas felfedeznivalót, ugyanis a világ egyik legrégebben lakott városa, Akaba pedig a tengerpartok szerelmeseinek nyújthat látnivalókat Jordánia egyetlen tengeri kikötővárosaként.

Ammán

Shutterstock

Ráadásul rendkívül kedvező áron utazhatunk a napsütötte helyszínekre: Hurghadába a legalacsonyabb viteldíj 14 090 Ft, Ammánba és Akabába pedig 10 590 Ft az egyirányú út.

A Wizz Air közleményéből kiderül, Magyarországról Egyiptomba a magyar állampolgároknak egy QR kóddal ellátott oltási igazolványt vagy egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk a korlátozás mentes beutazás érdekében. Az Egyiptomi Gyógyszerészeti Hatóság által jóváhagyott oltások közé tartozik az EMA által elismert vakcinák mellett a Szputnyik, valamint a Sinopharm típus is.

Akaba

Shutterstock

Jordánia valamennyi COVID-ellenes vakcinatípust elfogad, így mentesülnek az utasok a második reptéri teszt alól:

felszállás előtt azonban kötelező a 72 óránál nem régebbi PCR-teszt felmutatása. Emellett kulcsfontosságú, hogy az utazók regisztráljanak az ország weboldalán is, kitöltve a beutazáshoz szükséges online formanyomtatványokat.

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni az utazás megtervezése előtt: a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztosan problémamentes legyen az utazás. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül.


A figyelmetekbe ajánljuk