Hihetetlennek tűnhet, de van egy ország, ahol csökkent az elhalálozás.


Egy friss kutatásban 29 országban vizsgálták meg, hogy hogyan alakultak volna az elhalálozások akkor, ha nem csapott volna le a világra a koronavírus-járvány. Ehhez a 2016–2020 közötti elhalálozásokat vizsgálták.

A szakemberek Izrael, az Egyesült Államok, Új-Zéland, Dél-Korea és 25 európai országot tekintettek át. Összesen egymillió haláleset volt köthető a járványhelyzethez ezekben az országokban, a korábbi adatokhoz képest. Ebből majdnem félmillió haláleset csak az Egyesült Államokban történt.

A várható elhalálozás a legtöbb országban 75 év körüli életkorhoz köthető. A kutatók azonban azt is megfigyelték, hogy nem minden országban növelte a pandémia az elhalálozások számát.

Norvégiában és Dániában például az előző évekhez képest nem figyeltek meg változást, mi több, Új-Zélandon kevesebb haláleset történt. 2020-ban az elvártnál 2500 halálesettel kevesebb jelent meg az ország statisztikáiban.

Ez összességében annyira nem is meglepő, mivel Új-Zéland kivételesen kezelte a járványhelyzetet. Szigetországról lévén szó, földrajzilag eléggé elszigetelt, ezért előnyös helyzetbe került. A vártnál kevesebb haláleset az egészségügyi felméréseknek, korai beavatkozásoknak tudható be.

(Forrás: Science Alert)

Friss

Ezért lehet fontos a hazai áru fogyasztása

A szezonális áru vásárlása jót tesz a környezetnek, a termelőknek és a pénztárcánknak is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk