A hétvégén megtalálták azt a kilenc hónapos India névre hallgató bengáli tigrist, akit napok óta kerestek a houstoni hatóságok.


A tigrist még május kilencedikén vették észre, miközben Houston nyugati részén sétálgatott, ám mire a rendőrség a helyszínre ért, egy férfi a furgonjába tette, majd elhajtott vele. A rendőrség megpróbálta követni a járművet, de egy idő után szem elől tévesztették. Ám szerencsére egy héttel később megtaláltak.


„Örömmel jelentjük, hogy a múlt héten eltűnt tigrist megtaláltuk, és úgy tűnik, nem esett bántódása"

– jelentette be Twitteren a houstoni rendőrség.

Ezt követően Ron Borza, a houstoni rendőrség parancsnoka egy szombat esti sajtótájékoztatón azonosította Gia Cuevast és férjét, Victor Hugo Cuevast a tigris gazdájaként, ami több szempontból is problémás. Houstonban illegális tigrist tartani, másodrészt Victor Hugo ellen gyilkosság gyanúja miatt eljárás zajlik. Cuevas ügyvédje pedig kitartóan tagadja, hogy a házaspáré lenne India, ám ez a rendőrséget nem igazán érdekli.

A helyi állatvédők azonnal egy közeli állatmenhelyre szállították a hatalmas vadmacskát. A parancsnok hozzátette, hogy egyelőre nem emelnek vádat a pár ellen, és egyelőre arról sem tudni, hogy miképp jutottak a tigrishez.

„Semmiképpen sem szabadna ilyen állatot tartani a háztartásban. Ez az állat akár 200-300 kilós is lehet. Könnyen tragédiát tudna okozni, ha úgy döntene"

– nyilatkozta Ron Borza parancsnok, a nyomozás pedig jelenleg is tart.


(CNN)

A figyelmetekbe ajánljuk