Bárcsak mindenkinek hasonló szomszédja lenne.

Komoly veszélyt sikerült elhárítani Krakkóban. Egy mindenkire odafigyelő lakó aggódva hívta fel a helyi állatmentőket, hogy a lakótelepet egy veszedelmes élőlény tartja sakkban. A szomszédok védőszentje vette a bátorságot, és mások helyett is megtette állampolgári kötelességét

A fán ül két napja a szemközti blokk előtt. Az emberek nem merik kinyitni az ablakukat, nehogy bemenjen a lakásba!

– mondta az állatvédőknek a bejelentéskor.

A veszélytől megszeppent szakemberek jól láthatóan köpni nyelni nem tudtak, és hirtelen vad találgatásba kezdtek. Szerencsére hősünk megőrizte hidegvérét, és még ebben is segített nekik.

— De mi lehet az, hölgyem? Esetleg egy beteg ragadozómadár?

— Nem! Ez nem madár!

— Akkor hogy néz ki?

— Barna. Ott ül a fán és olyan… Olyan mint egy lagúna!

— Leguánra gondol?

— Igen, leguán! Két napja ott van és mindenki fél tőle. Mikor jönnek érte?

A feszültség tapintható volt. Végül az állatmentők kijöttek a helyszínre, de természetesen nem találtak semmit, és ismét a szemfüles szomszédot kellet segítségül hívni. Szerencsére tűpontos koordinátákat adott a veszedelemről: a májusban virágzó fán kell keresni. Ez egyben azt is jelenthette, hogy az élőlény bárhol lehet, hiszen szinte minden fa májusban virágzik.

Végül lila virágú bokrot nevezte meg a hölgy. A nem túl leleményes állatmentők pedig végre megpillantották a veszedelmet, amely fej és végtagok nélkül nézett farkasszemet velük.

A fán egy óriási szénhidrátbomba ketyegett: egy croissant.

A tébláboló állatvédők végül megoldották a rejtélyt és a krakkói lakótelepek is nyugodtan aludhatnak, hála az ismeretlen betelefonálónak.

(BBC)


Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk