Studying College Life GIF

Új nyelvet elsajátítani mindig is nehéz volt és lesz is, de néhány tanács segíthet bennünket ezen az úton.


Lehet, hogy a diploma megszerzése, önéletrajz felturbózása, az új munkahelyi elvárások, vagy csak kedvtelés miatt szeretnénk elsajátítani egy új nyelvet. Tegyük fel, hogy kiválasztottuk, hogy melyik legyen az. Mik a következő lépések?

1.Használjuk az internetet!

Ez triviális tanácsnak tűnhet, de az interneten tényleg minden fent van. Cikkek, videók, fordítók segítenek minket a tanulásban. A Duolingo és Babbel online segédeszközök is hasznosok lehetnek.

2.Ismerkedjünk meg új emberekkel!

Kezdjünk el olyan emberekkel ismerkedni, akik beszélik az adott nyelvet. Tőlük figyelhetjük el ugyanis az olyan plusz információkat, mint a szleng, intonáció és modorosság. A Tandem applikáció pontosan ezt kínálja, felületén keresztül ismerkedhetünk olyan idegen nyelvű emberekkel, akik készségesen segítenek minket a nyelvelsajátításban.

3.Viselkedjünk iskolásként!

Attól még, hogy felnőttként kezdünk el tanulni, viselkedhetünk iskolásként. Ilyen az is, hogy másokkal együtt, csoportban kezdünk el tanulni. Megkérhetjük egymást, hogy javítsuk át a nyelvtani hibákat, ez segít fejlődni.

4.Nézzünk idegen nyelvű filmeket!

Amikor már elkezdtünk tanulni egy nyelvet, nézzünk minél több filmet meg azon a nyelven, lehetőleg a saját nyelvű feliratával együtt. Ha nem értünk valamit, rákeresünk, így is tanulunk.

5.Tanítsuk magunkat!

Szánjunk egy kis időt minden nap arra, hogy megfogalmazzunk egy mondatot, amelyet szeretnénk tudni a célnyelven. Ezután keressük ki minden szó jelentését és próbáljuk meg a nyelv szabályai szerint megírni a mondatot.

6.Haladjunk lassan!

Bontsuk szakaszaira a nyelvtanulást. Minden hétre keressünk egy-egy témát, amivel foglalkozni szeretnénk (például környezetvédelem, élelmiszerek).

7.Merjünk hibázni!

Bármely nyelv elsajátítása nehéz elsőre. Csak úgy tanuljuk meg, ha vállaljuk azt, hogy hibázhatunk.

(Forrás: Go Abroad)


A figyelmetekbe ajánljuk