Furcsábbnál furcsább munkahelyek születnek majd.


Vajon mit várhatunk a járvány utáni világtól? Milyen munkák tűnnek el és milyen állások születnek? A szakemberek néhány különös állás megjelenésére számítanak a jövőben.

1. Otthoni munkaközvetítő

2020 előtt a becslések szerint a vállalatok kevesebb, mint 5 százalékának volt olyan politikája, ami megengedte az otthoni munkavégzést. A pandémiát követően azonban számíthatunk arra, hogy a távmunka marad a norma. A vállalatok a levont tanulságokat szeretnék alkalmazni a házon belüli munka optimalizálása érdekében, erre való a közvetítő.

2. Sport-elkötelezettséggel foglalkozó tanácsadó

A lezárások hónapjaiban rengetegen szedtek fel plusz kilókat. A helyzet orvoslása érdekében a tanácsadás megelőző megközelítései kiegészítve olyan digitális hordozható eszközökkel, mint az Apple Watch és a FitBit, biztosítják az emberi felelősségvállalást az erőnlét, egészség fenntartásához.

3. Intelligens otthontervező

A vírus sokak számára hordozza a tanulságot, hogy milyen fontos az otthonunk számunkra. Az okos otthontervezők felemelkedése fellendülőben van. Az otthonokat külön otthoni irodahelyiségekkel építik át - vagy alakítják ki, ehhez megfelelő helyen lesznek a routerek, a hangszigetelés, de külön hangvezérelt bejáratok és fali képernyők is tartozhatnak hozzá.

4. Munkahelyi környezetépítész

Az egészségügyi szűrésektől kezdve minden a pandémiát követő időszakban komoly újragondolást igényel, ami az irodai architektúrát illeti. A munkavállalók jólétének fontossága és az, hogy a vállalat ingatlan-állományainak emberközpontú kialakítása milyen hatással lehet rá, ma már döntő fontosságú a munka jövője szempontjából. Ebben segíthet a munkahelyi környezetépítész.

5. Dagályvíz-építész

Az éghajlatváltozás és a tengerszint-emelkedés globális kihívása továbbra is mindenütt óriási kihívást jelent. A dagályvíz építészei a természettel fognak dolgozni a 21. század legnagyobb mélyépítési projektjeiben. A CJoF index szerint erre a munkahelyre 37 százalékkal nőtt a kereslet 2021 első negyedévében.

2021 a szakemberek szerint a járványhelyzet miatt olyan lesz, mint egy újraindítás gomb. Az elméletben létező munkák ebben az évben valódivá válhatnak.

(Forrás: Big Think)

A figyelmetekbe ajánljuk