Szeptemberben ismét élőben rendezik meg a Kutatók Éjszakáját. A kétnapos eseményen szórakoztató előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon, játékos programokon keresztül ismerkedhetnek meg az érdeklődők a tudomány új eredményeivel.


A több mint egy évtizede rendszeresen visszatérő őszi nagy tudományfesztiválra, vagyis a Kutatók Éjszakájára idén szeptember 24-25-én kerítenek sort a szervezők.

A program célja bemutatni a diákok, szüleik, tanáraik és az egész nagyközönség számára, hogy milyen mértékben szövik át hétköznapi életünket a műszaki és a természettudományok, valamint, hogy mennyire fontosak ezek a szakterületek a folyamatok leírásához, megértéséhez, új összefüggések felfedezéséhez; ahhoz, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő világot

– áll a szervezők közleményében.

Az idei év újdonsága, hogy a szervezés és gördülékeny lebonyolítás érdekében megalakult a Kutatók Éjszakája Alapítvány az Európai Tudományért.

Az új alapítvány célkitűzései közé tartoznak a nevelés, oktatás, képességfejlesztés és ismeretterjesztés; a gyermekek és fiatalok oktatási, tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport és szabadidős tevékenységeinek támogatása, valamint a hátrányos helyzetű és a nagycsaládból érkező gyermekek és fiatalok részvételének támogatása.

A Kutatók éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat, amely a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítését célozza meg.

A hagyományok miatt kerül megrendezésre szeptember végén.

Tavaly az országos programsorozat időpontja a járványhelyzet miatt eltolódott novemberre, akkor az esemény minden programját a világhálón, online követhették az érdeklődők.

A fesztivál programjai augusztustól lesznek majd elérhetőek az esemény honlapján.

(Forrás: MTI)

Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk