Négy módja annak, hogy 2021-ben környezetbarátabb karácsonyunk legyen

Szinte már hagyomány, hogy a decembert a túlzásba vitt élvezetek hónapjaként írjuk le, de mivel nagyon is valós környezeti válság van kialakulóban, talán egy kicsit jobban meg kellene fontolnunk, hogyan ünnepelünk idén.


Le a vackokkal!

Mivel az éghajlati válság uralja a címlapokat, egyre több kisvállalkozás áll a kihívás elé, és olyan minőségi termékeket készít, amelyek tartósan megmaradnak. A háztartási cikkektől és könyvektől kezdve a kiegészítőkön át a felsőruházatig vannak olyan termékek, amelyek gondosan és fenntartható módszerekkel készültek – így ehhez hasonló termékekre érdemes beruházni.

Használj újrahasznosítható csomagolópapírt!

Bár az ünnepek alatt rengeteg csomagolópapírt használunk, nem mindegyiket lehet újrahasznosítani. Ha 100 százalékban újrahasznosítható papírt választasz, rengeteg karácsonyi csomagolópapírt mentesz meg attól, hogy a szeméttelepre kerüljön.

Válassz ki egy egyszerű papírt – a legjobb a barna papír – , és fényes masnik és szalagok helyett színes tollakkal és zsineggel díszítsd az ajándékokat. Kerüld a fóliát, a csillogó vagy fényes mintákat és a laminált papírt, mivel ezek nem biológiailag lebomlóak.

Ajándékozz élményt!

A St. James's Place kutatása szerint csak az Egyesült Királyságban a gyermekajándékok közel egyötödét nem használják fel, kicserélik vagy kidobják, így évente mintegy 760 millió fontnyi karácsonyi ajándék megy veszendőbe. Ahelyett, hogy egy nem kívánt ajándékra költene, amely esetleg a szeméttelepen végzi, ajándékozza meg szeretteit inkább élményekkel, amelyek minden pénztárcának megfelelnek.

Bolygóbarát karácsonyi vacsora?

Jó, nyilvánvalóan ez egy olyan pont, amit nehéz beépíteni teljesen az ünnepi menetrendbe. Töltöttkáposzta, halászlé, pulyka, de miért ne választanánk legalább az egyik helyett vegetáriánus alternatívákat?

(TimeOut)

A figyelmetekbe ajánljuk