Sokszor kihívást jelenthet a gazdik számára a szájon át alkalmazandó gyógyszeres kezelés macskáknak és kutyáknak. A nehéznek tűnő feladat azonban nem lehetetlen, pláne ha elsajátítasz néhány trükköt.


Rejtsd az ételbe!

Talán ezt a praktikát többen ismerik, de valóban hatékony lehet. Az olyan termékek, mint a vaj, mogyoróvaj, krémsajt, virsli jól alkalmazhatóak a gyógyszerek elrejtésére. A kutyusok pedig imádják a pocakjukat, így nagyobb eséllyel célt érhetünk ezzel a csellel. Kis mennyiségű jégkrém vagy joghurt pedig nemcsak a gyógyszerek elrejtésében segít, hanem abban is, hogy könnyebben lenyeljék a tablettákat. A bolti eledelek szintén jó szolgálatot tehetnek, ráadásul ezek közül bizonyos termékek az ételallergiával küzdő kedvencek számára is fogyaszthatóak. A pirulát érdemes kis mennyiségű ételbe tenni, hogy ne legyen túl nagy falat és ne igényeljen rágást, mert akkor megeshet, hogy kiköpik.

Sok esetben még a finomságok használata sem garantálja a sikert, de akkor sem szabad feladni. Léteznek ugyanis másfajta trükkök. Az ételorientált kedvencek esetében beválhat, ha felkínálunk egy kedvcsináló falatot, majd azt követően jöhet az álcázott gyógyszer, végül pedig újra egy kis finomsággal zárjunk. Ezzel a technikával bebiztosíthatjuk azt, hogy tényleg lenyeljék az orvosságot.

Más megoldások

Azonban nem csak filmtabletta formájában kaphatnak orvosságot kedvenceink, akadnak ízesített és folyékony gyógyszerek is. A folyadékalapúakat sokkal könnyebb az ételükbe keverni, ezen kívül pedig a négylábúak is szó nélkül befalják azt. Az ízesítés még a pirulák esetén is beválhat, hiszen számtalan gazdi meglepődve tapasztalta, hogy kutyája vagy macskája mindenféle rábeszélés és álcázás nélkül megeszi az ízesítettet tabletátt.

Végső megoldást pedig a kézzel történő adagolás jelentheti. Bár előtte érdemes megkérni az állatorvosunkat, hogy mutassa meg a megfelelő technikát nekünk.

(petmd)

Friss

A Földnek is van pulzusa, az oka azonban ismeretlen

Rendszeresen „megdobban" a bolygó.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
YouTube / NewsHour4u

Szakértők sem tudják mit rejthet a Jemenben található pokol kútjának mélye

A Jemen sivatagában található óriási lyuk 30 méter széles és 100-250 méter mély is lehet akár. A helyi néphit szerint a démonok börtöneként hozták létre, ezt az állítást pedig a mélyéből felszálló bűzös szagok is alátámasztják.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A tudósok szerint ezért félünk annyira a sötétségtől

A sötétség a szem bizonyos sejtjein keresztül szabályozza félelemközpontunk működését.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk