Mi hiányzik a kávézókból az izoláció alatt, az emberek, a kávéillat, vagy a jól kialakított kis sarkok?


Az izoláció során lecsökkent azon baráti találkozók száma, amely növelhetné kreativitásunkat a szakemberek szerint. Ám nem csak az ismerőseink, de az idegenekkel való ismerkedés is növeli kreativitásunkat. A kávézók, könyvtárak, szórakozóhelyek, edzőtermek bezárásával ez a lehetőség elveszett.

Rengeteg írót inspirálnak a kávézók és bárok, de a hozzáértők szerint egy sétálás is inspiratív lehet. Egy biztos: tévhit az, miszerint a géniuszok izolációban, magányosan alkottak volna. Az alkotók a felvilágosodás kora óta járnak kávézókba dolgozni. Miért lehet ez? A puszta tény, hogy mások dolgoznak körülöttünk, inspirálhat minket arra, hogy mi is így tegyünk.

A környezettel foglalkozó szakemberek továbbá feltárták, hogy egy helyiség berendezése és megvilágítása is számít abban, hogyan tudunk dolgozni, tanulni. Ezt és az ehhez hasonló jelenségeket tanulmányozó környezetpszichológia rámutatott arra is, hogy a hőmérséklet, páratartalom, levegő minősége mind-mind befolyásolják a mentális egészséget. Az építészet tehát kihat boldogságunkra. A kilátás egy kávézóból, valamint a nem tudatosuló zaj emellett beindíthatja a nappali álmodozást és a kreatív folyamatokat.

Mindennapi életünkből a lehetőségek tárházát és az improvizációt is elvette a bezártság. Nem tehetünk mást, minthogy kitartunk és türelmesen várjuk az újranyitást.

(Forrás:BigThink)

Friss

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Louis Vuitton is csatlakozik az űrturizmushoz? – futurikus divatbemutatót tartottak

A vírusnak köszönhetően az idei nyár és a vele járó külföldi utazások sem történnek zökkenőmentesen. A Louis Vuitton házának kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière pedig éppen ezért gondolt arra, hogy az egzotikus tengerpartok helyett inkább az űrbe repíti az embereket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

10 dolog, amit tudnod kell, mielőtt kimész a Rosaliára (X)

„Hogy készül a rosé? Rózsaszín szőlőből!" Az efféle válasz ma már ritka – egyébként valóban elhangzott egy kóstolón –, a rosék töretlen népszerűségének és a minőségi termelőknek köszönhetően a fogyasztók is egyre inkább tisztában vannak ezzel a borstílussal. Az alapokat azért nem árt újra átvenni, és persze néhány csemegét is kínálunk rosészótárunkban.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk