Az indonéz haditengerészet egyik tengeralattjárójával szerdán vesztették el a kapcsolatot, rajta pedig az 53 fős legénységgel is.


Azóta a KRI Nanggala-402 típusú hadijárművel még mindig nem sikerült megtalálni, becslések szerint a parttól mintegy 95 kilométerre lehetnek.

A tengeralattjáró Bali szigetétől északra, szerdán a kora reggeli órákban, torpedógyakorlatot folytatott, és egyelőre azt sem tudni, mi történt az 53 fős legénységgel. Ahogy az sem teljesen világos, hogy miért tartózkodtak rajta ennyien, miközben a legénység létszáma alapesetben 34 fő.

A haditengerészet szóvivője, Julius Widjojono admirális szerint tengeralattjáró gyaníthatóan 600-700 méteres mélységben van.

Ez már csak azért sem biztató, mivel a járművet 250-500 méteres merülési mélységre tervezték. Azonban a legfrissebb információk szerint

a legénységnek még szombatig van elegendő oxigénje,

ami bizakodásra adhat okot, hiszen a a mentésnek kedvező időjárást jósolnak a napokban, és tengeralattjáró is jó állapotban van idős kora ellenére.

Érdemes megjegyezni, hogy az indonéz fegyveres erők elöregedett járművei és eszközei az elmúlt években több halálos balesethez is vezettek már. Prabovo Szubianto védelmi miniszter nem véletlenül említette a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy elkerülhetetlen a fegyveres erőik modernizálása. Egyébként a Nanggala 2011-ben esett át teljes felújításon Dél-Koreában.

Jelenleg négy hadihajó vesz részt a keresésben, de az indonéz védelmi minisztérium bejelentette, hogy Ausztrália, India és Szingapúr is felajánlotta segítségét a mentéshez – utóbbi már el is indított a helyszínre egy speciális mentőhajót.

(telex)

Friss

Így változtassunk testképünkön még ezen a nyáron

Testképünkre negatív hatással lehetett a pandémia időszaka, mivel nőtt a szorongásszintünk. Hogyan tehetnénk egészségesebbé?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Földnek is van pulzusa, az oka azonban ismeretlen

Rendszeresen „megdobban" a bolygó.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
YouTube / NewsHour4u

Szakértők sem tudják mit rejthet a Jemenben található pokol kútjának mélye

A Jemen sivatagában található óriási lyuk 30 méter széles és 100-250 méter mély is lehet akár. A helyi néphit szerint a démonok börtöneként hozták létre, ezt az állítást pedig a mélyéből felszálló bűzös szagok is alátámasztják.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk